Elkızı Ekrem Demir Macit Koper Kimdir?

Elkızı Ekrem Demir Macit Koper kimdir? NTC Medya imzalı, ilk bölümü 23 Ekim 2021 tarihinde yayımlanan, yönetmen koltuğuna Feride Kaytan’ın oturduğu, senaryosunu Hilal Yıldız’ın kaleme aldığı, dram ve aşk türündeki FOX TV'nin sevilen dizisi Elkızı'nda Ekrem Demir karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Macit Koper ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Peki Macit Koper kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde...

 

Elkızı Ekrem Demir Macit Koper kimdir? NTC Medya imzalı, ilk bölümü 23 Ekim 2021 tarihinde yayımlanan, yönetmen koltuğuna Feride Kaytan’ın oturduğu, senaryosunu Hilal Yıldız’ın kaleme aldığı, dram ve aşk türündeki FOX TV'nin sevilen dizisi Elkızı'nda Ekrem Demir karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Macit Koper ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Peki Macit Koper kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde...

 

elkizi ekrem demir macit koper kimdir

 

 

Elkızı Ekrem Demir Macit Koper kimdir?

 

Oyuncu, Yönetmen, Dramaturg,  Senaryo Yazarı. 1 Ocak 1944, İstanbul doğumlu. Daha lise yıllarındayken tiyatro ile ilgilenmeye başlayarak Beşiktaş Halkevinde devam etti. LCC Tiyatro Okulu'nda Muhsin Ertuğrul, Beklan Algan ve Ayla Algan'ın öğrencisi oldu.

 

1969-1979 yıllarında Dostlar Tiyatrosu gibi topluluklarda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. 1979-1980 yıllarında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalıştı. 1980 yılında Yabancı işçilere yönelik bir oyun tasarlamak üzere Berlin'e gitti; "Giden, Tez Geri Dönmez" adlı oyunu yazıp yönetti. 1980 darbesinde işine son verildi.

Tekrar Dostlar Tiyatrosu'nda oyuncu, yönetmen, yazar olarak çalışmaya devam etti. 1981-1982 sezonunda Yaşar Kemal'in Ağrı Dağı Efsanesi romanını tiyatroya uyarladı ve sahneledi.

 

1983 yılında "Seni Seviyorum" adlı film ile senaristliğe başlayan Macit Koper, 1978 yılında da sinema oyunculuğuna başladı. 1989 yılında mahkeme kararı ile Şehir Tiyatroları'ndaki görevine döndü.

1986 yılında yönetmenliğini Ömer Kavur'un yaptığı "Anayurt Oteli" filminde başrollerinde Macit Koper, Şahika Tekand, Orhan Çağman ve Serra Yılmaz rol aldı. Macit Koper, Zebercet rolündeki başarısı ile büyük beğeni topladı.

 

Son yıllarda rol aldığı dizilerden Poyraz Karayel dizisindeki Adil Topal karakteri ile ekran severlerin büyük merakla izlediği usta oyuncu Macit Koper, Dostlar Tiyatrosu ve Şehir Tiyatroları topluluklarında yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı.