Elon Musk'tan Avukatlar 6 Milyar Dolar İstiyor!

Bir hissedarın açtığı davayla Elon Musk’ın 56 milyar dolar ikramiye almasını önleyen avukatlar bu hukuk zaferiyle yetinmediler: Mahkeme giderleri için Musk’tan 6 milyar dolar istediler.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Tesla’nın 2018’de Elon Musk’a 56 milyar dolar ikramiye ve prim ödemesi kararının iptal edilmesi için dava açan ve amacına ulaşan bir hissedarın avukatları yeni bir hamle yaptılar: Bu davayla ilgili 6 milyar dolara yakın mahkeme masraflarının Elon Musk’tan tahsil dilip kendilerine ödenesi için Delaware eyaletinde dava açtılar.

 

Tesla’nın merkezinin bulunduğu bu eyalette böyle bir girişimde bulunan 3 hukuk bürosu, kazandıkları davanın mahkeme giderlerinin kendilerine otomobil üreticisi şirketin, yani Tesla’nın hisse senetleriyle ödenmesini talep ettiler. Böyle bir talep, ABD hukuk tarihinde pek görülmüş bir şey değil.

 

Hukuk büroları taleplerinde mahkeme masraflarının 1 milyar 120 milyon dolarlık bölümünün nakit ödenmesini, geri kalanı için de 29 milyon 400 bin adet Tesla hisse senedinin kendilerine devredilmesini istediler. Wall Street’te Tesla hisse senedi 202,64 dolardan işlem gördüğü için bu talep toplam 5 milyar 960 milyon dolara ulaşıyor.

 

Delaware mahkemesi talebi uygun görürse, Tesla’nın sermayesinin yüzde 1’ine yakını üç hukuk bürosunun mülkiyetine geçecek. Ama bu onları, grubun en büyük ortakları arasına sokmaya yetecek.