Engin Öztürk Kimdir? Nerelidir? Sevgilisi Var Mı?

Engin Öztürk kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla adından sık sık söz ettiren ünlü oyuncu Engin Öztürk ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Peki Engin Öztürk kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Engin Öztürk kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla adından sık sık söz ettiren ünlü oyuncu Engin Öztürk ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Son dönemde yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü oyuncu Engin Öztürk ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Peki Engin Öztürk kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

engin ozturk kimdir nerelidir sevgilisi var mi

 

Engin Öztürk kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir?

 

Engin Öztürk kimdirEngin Öztürk, 28 Eylül 1986 tarihinde Eskişehir‘de ailesinin dördüncü çocuğu olarak doğmuştur. 3 ablası vardır. Baba tarafı Bulgaristan, anne tarafı ise Selanik göçmenidir. Babası havacı astsubay olduğu için çocukluğu Eskişehir askeri lojmanlarında geçti. Lise yıllarında başlamak üzere 8 yıl voleybol oynadı. Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra baba mesleğini seçip 2003 yılında İzmir Hava Astsubay Meslek Yüksek Okuluna girmiş ve 2005 yılında mezun olmuştur. Ancak kendisi askerlikle bağdaşamadığı için 2006 yılında TSK.dan ayrılarak Ankara‘ya gelmiş ve 2008 yılında girmeyi başardığı Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümündeki eğitimini 2012 yılında bitirmiştir. Engin Öztürk, 28 Eylül 1986 tarihinde Eskişehir'de ailesinin dördüncü çocuğu olarak doğdu. Baba tarafı Bulgaristan, anne tarafı ise Selanik göçmenidir. Babası havacı astsubay olduğu için çocukluğu Eskişehir askeri lojmanlarında geçmiştir. Lise yıllarında başlamak üzere 8 yıl voleybol oynadı. İzmir Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulunda iken girdiği “Tiyatro Kolu”nda edindiği tiyatro merakı yüzünden konservatuara girmiştir. Bir ara barmenlik de yaptı.

 

Engin Öztürk, 2010 yılında Vedat Türkali‘nin senaryosunu yazdığı “Fatmagül’ün Suçu Ne?” adlı dizinin seçmelerini kazanıp, Beren SaatEngin AkyürekSumru YavrucukMusa UzunlarCivan CanovaFırat ÇelikMurat DaltabanBuğra GülsoyKaan TaşanerDeniz TürkaliSeda GüvenEsra DermancıoğluBülent Seyran ile birlikte oynadı. Engin Öztürk, 2012 yılında oyuncuları arasına sonradan katıldığı; senaryosunu Emrah Serbes‘in yazdığı, yönetmenliğini Serdar Akar ve Mustafa Altıoklar‘ın yaptığı “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” adlı dizide Erdal BeşikçioğluNejat İşlerEge AydanSeda BakanSezin Akbaşoğulları gibi oyuncularla birlikte oynamıştır. 2013 yılında da “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Şehzade Selim karakterini canlanmıştır. Yönetmenliğini Taylan Biraderler‘in yaptığı, yapımcılığını Timur Savcı‘nın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay ve Meral Okay’ın ölümünden sonra Yılmaz Şahin‘in yaptığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde; Halit ErgençMeryem UzerliVahide GördümNebahat ÇehreOkan YalabıkBurak ÖzçivitOzan GüvenMehmet GünsürNur FettahoğluSelma ErgeçPelin KarahanMerve BoluğurEngin ÖztürkAras Bulut İynemliBerrak TüzünataçDeniz ÇakırMeltem CumbulSarp Akkaya gibi oyuncular rol almıştır.