Erkekler İçin Yeni Viagra! Muz Örümceğinin Zehri!

Muz örümceği Güney Amerika ülkelerine özgü bir örümcek türü. Her ne kadar bazı ülkelerde kırsal kesime, hatta şehirlere kadar inmiş olsa da, genellikle muz plantasyonlarında yaşadığı için bu ad veriliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

15 santimetre boyunda, 8 bacaklı. Ama küçücük boyuna bakıp aldanmayın; dünyanın en zehirli canlılarından biri.

 

Bu örümceğin ısırdığı insanlar ölümden dönseler bile çok uzun süren ve çok acı veren ereksiyon yaşıyorlar. İşte bu tespitten yani muz örümceği zehirinin etkilerinden esinlenen Brezilyalı bilim insanları, erkeklerin ereksiyon sorununa çözüm olabilecek sentetik bir jel ürettiler.

 

Bir biyolojist bu örümceklerden birini pense ile aldı, zehirinden birkaç damla akıttı. Daha sonra bu zehir damlalarını Brezilya federal üniversitesi Minas Gerais’in laboratuvarına gönderdi.

 

Bu zehir, ereksiyon sorunlarına yol açan moleküllerin özelliklerini anlamak için tahlil edildi. Sonra basit, daha az zehirli bir sentetik jel üretildi. Bu yeni molekülün patenti büyük ilaç şirketlerinden Biozeus tarafından satın alındı. Şirket ereksiyon sorunlarına çözüm getirecek jelin seri üretimine en kısa sürede başlayıp piyasaya sürmeyi hedefliyor.

 

Bu jel, bir tür pomad ya da merhem olacak. Ereksiyon istendiğinde penise sürülecek ve birkaç dakika içinde etkisi ortaya çıkacak.

 

Araştırmacılara göre, bu merhem prostat kanseri tedavisinde de çok faydalı olacak. Çünkü bir çok erkek, ereksiyon sorunlarına yol açtığı gerekçesiyle prostat bezinin ameliyatla alınmasını reddediyor. Nedeni: Prostat bezi alınınca, ereksiyon sağlayan sinirler de tahrip oluyor.

 

Muz örümceğinin zehirinden esinlenerek üretilen jel ise, ereksiyon için zorunlu nitrik asit üretimini gerçekleştiriyor. Böylece prostat bezi alınmış bile olsa, cinsel hayat normal olarak devam ediyor.



Etiketler: