Erol Taş Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Vefat Etmiştir?

Yeşilçam'ın efsanelerinden olan Erol Taş gelin bakalım Kimdir? Nerelidir? Ne zaman vefat etmiştir?

 

 

Yeşilçam'ın efsanelerinden olan Erol Taş gelin bakalım Kimdir? Nerelidir? Ne zaman vefat etmiştir?

 

Erol Taş Kimdir? Nerelidir? Ne zaman vefat etmiştir?

 

Erol Taş Kimdir? Erol Taş daha iki yaşında iken ,babası Hamza Bey'in ölümü üzerine annesi Nefsi Hanım ile birlikte İstanbul'a taşındı. Annesine yardım etmek için okuldan ayrıldı ve çeşitli işlerde çalışmıştır. O dönemlerde aynı zamanda boksörlük de yapmış ve 1947 yılında İstanbul ve Türkiye ikincisi olmuştur. Yine o sıralarda gitti ve üç yıl askerlik yapmıştır. Askerlikten döndüğünde bir iplik fabrikasında çalışmaya başladı. Sinemaya girişi de tam o sıralar başlamıştır. sinemeya tesadüfen giren Erol Taş sinemaya girişini şöyle anlatır: "Lütfi Akad o bölgede bir film çekiyordu. Biz de işten kaytarıp çakimleri izliyorduk arkadaşlarla günlerce süren çekimlerden birinde mahallede oturan birkaç serseri ,film ekibine musallat olup onları rahatsız etmeye başladı. Film ekibini korumak için birkaç arkadaşımla birlikte ,serserilerle kavgaya giriştik ve Lütfi Bey'in yanında onlara bir güzel dayak çektik. Serseriler toz oldu tabi Lütfi Akad daha sonra haber göndermiş bana bir kavga sahnesi var ,gelsin oynasın diye. Böylece sinema hayatına başladım. Filmdeki rolümü diğer yönetmenler de beğendi ve ardı ardına teklifler gelmeye başladı" diye açıklıyor. 

Sinemaya ilk 1957 yılında Acı Günler filmi ile girmiştir. başlangıçta filmlerde figüran veya küçük roller ile görüldü fakat kısa zamanda yıldızı parladı. Bir yıl sonra Dokuz Dağın Efesi filminde yer almış sonrasında gerisi gelmiştir. 1958 Dikenli yollar ,1959 Peçeli Efe ,1960 Şoför Nebahat ,1960 Köyde Bir Kız Sevdim ,1960 Dişi Kurt ,1960 Gecelerin Ötesi gibi pek çok filmde yer almıştır. 

 Erol Taş Önemli Rolleri ise 1960 yılında Gecelerin Ötesi ,1963'de Susuz Yaz ve 1964 Duvarın Ötesi filmleri olmuştur. ayrıca Erol Taş oynadığı iyi adam rolleri ile de aslında her türlü karakteri rahatlıkla oynayabileceğini kanıtlamıştır. Örnek vermek gerekirse iyi adam rollünde olduğu filmleden bir tanesi 1967 Ana filmidir. Başrol olduğu filmler ise 1964 Mapushane Çeşmesi ,1965 Kanlı Kale ,1965 Konuşan Gözler ,1967 Efenin İntikamı ,1967 Katırca Yani Efenin Definesi ve 1968 Eşkiya Kanı/Hakimo filmlerinde başrol olarak oynamıştır. 

 

 



Etiketler: