Esra Erol'da Sahte Mehdi Mustafa Çabuk Olayında Yeni GeliÅŸmeler YaÅŸanmaya Devam Ediyor!

ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programında iÅŸlenen sahte Mehdi Mustafa Çabuk olayında yeni geliÅŸmeler yaÅŸanmaya devam ediyor.

 

Esra Erol’un programına katılan Fatma Olgun, 7 ay önce evden kaçan 21 yaşındaki kızı Mevlüde’yi arıyordu. Anne Olgun, kızının deprem sonrası psikolojisinin bozulduÄŸunu ve sosyal medyada tanıştığı Mustafa Çabuk isimli bir kiÅŸiye baÄŸlandığını anlattı. Mustafa Çabuk, kendisini Mehdi olarak tanıtıyor ve videolar yayınlıyordu. Kızı Mevlüde, bu videoları izleyerek beyin yıkandığını ve evden kaçtığını söyledi.

 

Anne Olgun’un baÅŸvurusu üzerine harekete geçen Esra Erol, kızının bulunduÄŸu yeri tespit etti. Mevlüde, Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde bir termal otelde Mustafa Çabuk’un yanındaydı. Mustafa Çabuk, kendini Mehdi ilan ederek, genç kızları ve kadınları kandırıyor ve onlara biat ettiriyordu.

 

Ayrıca, kaçak kazı yaparak define arıyordu. Esra Erol’un programında ortaya çıkan bu skandal, polisi de harekete geçirdi. Mustafa Çabuk ve yanındaki 21 kiÅŸi, gözaltına alındı. Mustafa Çabuk’un akli dengesinin yerinde olmadığı ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesi gerektiÄŸi belirtildi.

 

 

Esra Erol, bu olayın ardından yeni bir bomba daha patlattı. Esra Erol, yaptığı açıklamada, Ä°stanbul’da da kendini Mehdi ilan eden 3 – 4 kiÅŸinin olduÄŸunu ve bu kiÅŸilerin kimliklerini ve faaliyetlerini araÅŸtırmaya devam edeceÄŸini söyledi. Esra Erol’da yaÅŸanan bu skandal, Türkiye’nin gündemine oturdu. Sosyal medyada da büyük tepki çeken olay, dini deÄŸerleri istismar eden sahte hocaların nasıl tehlikeli olduÄŸunu bir kez daha gözler önüne serdi.