EYT Şartları Belli Oldu! EYT'de Yaş Sınırı Yok!

EYT ile ilgili düzenlemenin detayları merak edilmeye devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlediği basın toplantısında EYT ile ilgili düzenlemenin detaylarını açıkladı. 

 

EYT ile ilgili düzenlemenin detayları merak edilmeye devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlediği basın toplantısında EYT ile ilgili düzenlemenin detaylarını açıkladı. EYT ile ilgili düzenlemenin detayları merak edilmeye devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlediği basın toplantısında EYT ile ilgili düzenlemenin detaylarını açıkladı. 

 

Hürriyet'te yer alan habere göre; EYT şartları ve koşulları belli oldu. EYT için detaylar, 28 Aralık akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. 2 milyon 250 bin vatandaş emekli olma hakkını kazandı. Yaş şartı tekrar gündeme gelirken, Beştepe'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin toplantı gerçekleşti. Kritik toplantı sonrası EYT şartlarını ve detaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşıyor. Yaş sınırı uygulanmayacaktır." dedi. Öte yandan konu hakkında bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise "EYT meselesini yaş sınırı olmadan çözüyoruz." ifadelerini kullandı. Peki, EYT'de borçlanma olacak mı? EYT'den kimler yararlanabilecek? İşte, EYT son durum haberleri ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.. EYT şartları ile ilgili açıklama dün akşam gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. "1999 öncesi işe girenlerin beklentilerini karşılayacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT şartları hakkında ise "Ülkemizde emekli olabilmek için 3 şartı tamamlamak gerekiyor. Yaş şartı olmadan imkan sağlayan düzenleme eski sistemdeki mevcut herkes için geçerli kılıyoruz. Bu düzenleme çıktığında 6 milyon emekli varken bugün 13 milyona hizmet veren Türkiye'ye ulaştık." ifadelerini kullandı. İşte, milyonların beklediği EYT'de askerlik ve doğum borçlanması olacak mı? EYT'den kimler, kaç kişi yararlanacak? sorularının yanıtı…

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT düzenlemesini açıkladı

 

EYT'lilere ilişkin düzenleme kapsamında Beştepe'de toplantı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin katıldığı zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bugün emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili müjde ile huzurunuzdayım. EYT düzenlemesi, uzun ve kapsamlı çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Bizden önceki dönemde atılan adımları ülkemizin hakikatlerine uygun şekilde 2008'de uygun hale taşıdık. 20 yıl çalışmış kişinin emekli maaşı alabileceği bir sistemin sürdürülebilir olmadığına inanıyoruz.

 

EYT YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

 

Amaç çalışanın hakkının tesliminin önüne geçmek değildi. Tam tersine konuyu incelemeden taahhüt altına girmek istemedik. İlgili kurumlarımıza talimatı vererek çalışma başlattık. Sabit gelirli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu artışlarla gösterdik. Asgari ücret rakamı da bu iradenin tezahürüdür.

Devlet için fedakarlık anlamına gelen düzenlemeyle sistemi tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtacağımıza inanıyorum. Her zaman olduğu gibi düzenlemeyi de milletimize adıyoruz.

 

EYT ŞARTLARI NELER? EYT'DEN KİMLER, KAÇ KİŞİ YARARLANACAK?

 

Ülkemizde emekli olabilmek için 3 şartı tamamlamak gerekiyor.

* Yaş şartı olmadan imkan sağlayan düzenleme eski sistemdeki mevcut herkes için geçerli kılıyoruz. Bu düzenleme çıktığında 6 milyon emekli varken bugün 13 milyona hizmet veren Türkiye'ye ulaştık.

* 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşıyor.

* Yaş sınırı uygulanmayacaktır.  Mali çalışmaları da yaptık.

* Hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş hazırlıyoruz. Emekli olanların bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.

* Her vatandaşımızın tecrübesine ihtiyacımız var. Prim ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için teşvik getiriyoruz.

 

BAKAN BİLGİN'DEN EYT AÇIKLAMASI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının hemen ardından Bakan Bilgin sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulundu.

 

Bakan Bilgin "Geçmişten kalma devasa sorunları bir bir çözmeye, bir sosyal devlet olma bilinciyle emeğe sahip çıkmaya devam ediyoruz. EYT meselesini yaş sınırı olmadan çözüyoruz! Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

 

EYT NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?

 

EYT düzenlemesi ile ilgili uzmanlardan da açıklama geldi.

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ TARKAN ZENGİN'in açıklamaları şöyle;

Yasalaşma sürecini beklemek zorundayız. Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra, yeni veriler girilecek. Yeni veriler değerlendirilecek. e-Devlet'te prim günü yüzde 80 görünenler, yüzde 100'e tamamlanacak. Yasalaşma süreci açısından zorlu bir süreç olabilir, şu an rahatlıkla meclisten geçebilecek bir düzenleme olacak. Hem komisyon, hem genel kuruldan daha kolay geçebilecek. Buna karşı mecliste karşı durulabilecek durum yok.



Etiketler: