Fatih Altaylı Sert Çıktı!

 'Twitter’ı Lütfen Açın Size Muhalefet Yapılıyor Diye Twitter Kapatılmaz.'

 

 

Fatih Altaylı’nın Teke Tek programının dün akşamki konuğu tarihçi Murat Bardakçı’ydı. Türkiye’de 10 ile yıkıcı hasar veren deprem çalışmalarına katılan Oğuzhan Uğur ise telefonla yayına katılarak gördüklerini anlattı.

 

 

Dün Twitter’a yetkililer tarafından bant daraltma uygulaması getirilmesiyle Twitter yavaşlatılmıştı. Tepkilere neden olan durumun üzerine Sosyal medyadan yardım kampanyaları düzenleyen Uğur’a Altaylı’nın Twitter’ın engellenmesi kurtarma çalışmalarını sekteye uğrattı mı? Sorusunu sordu. 

 

Uğur, ‘’Yüzde 70 sekteye uğrattı diyebilirim. Hemen acilen açılmalı. Oradan yardım da toplanıyor. Yardımı en çok koordine edebildiğimiz yer Twitter. Kısıtlama olması kötü.’’ Şeklinde yanıt verdi. 

 

Altaylı ise ‘’Twittiter’ı yavaşlatmakla ciddi bir hata yapıyorsunuz deprem bölgesinde pek çok kişi Twitter üzerinden yardımlaşıyor. Twitter’ı lütfen açın size muhalefet yapılıyor diye Twitter kapatılmaz.’’  Şeklinde tepki gösterdi.

 

Deprem bölgelerinde telefonların çekmemesi ve haberleşmenin çok zor sağlanmasına ilişkin Uğur, ‘’GSM operatörlerine çok uzun cümlelerle uyarmak isterdim ama sen uyar abi’’ dedi.

 

Altaylı ise "Bu operatörlere verdiğimiz her kuruş haram olsun. Trilyonla kar edip şu depremde 3. günde hala oraya bir sistem kuramadıkları için. Mevcut kuleler apartmanların tepesindeydi. Yıkılınca onlar da gitti. Maç olunca kurmayı biliyorsun" diye sert çıktı.