Fenerbahçe'den Dudak Uçuklatan Prim! Metin Yüksel Kaleme Aldı!

Paremedya ekonomi yazarı Fenerbahçe'nin Kasımpaşa karşısında da kazanması sonrası hisse senediyle ilgili yine çarpıcı bir analiz yaptı. 

 

İşte Metin Yüksel'in yazısı: 

 

 

Fenerbahçe’nin ‘’TAVAN’ ’serisi, tavan çözülmeden bu haftada devam etti. Fenerbahçe-_Kasımpaşa maçından önce, BOLUSPOR-GÖZTEPE maçını seyrettim, futbolun artık ‘’FİNANSAL FUTBOL’’a nasıl evrimleştiğini ortaya koyan bir müsabakadı. Bu evrilme noktasın da ‘’şehir takımlarının’ ’içine itildiği ‘’yalnızlık’’ gerçekten üzücü. ’ORTAK veya ÖNCÜ FON’’ kurarak veya ‘’ORTAK BİLİNCE DAYALI22başka modeller yaratarak’’ yıllık 500 milyar dolar pastadan pay alacaklar modeller yerine ’’GÖNÜLLÜ,ŞEHİR TAKIMI AŞIGI’’ İşadamının’ ’sırtına yükleme’ ’modelinin rafa kalktığını izledim .Bir tarafta DANİMARKALI İŞADAMI VE İLK SATINALINAN KÖKLÜ GÖZTEPE, diğer tarafta BOLUBEYİ .Danimarkalı işadamı satın aldığı kulüpler(Southampton vb.) den oluşturduğu ‘’futbolcu ve antrenör havuzu ‘’ile pastadan pay alamaya çalışırken ,bir çok yatırım fonu bu endüstrinin peşinde iken, bunu fark edemeyen, Bolu’nun saygıdeğer işadamları, yerel yöneticiler bütün yükü SAVAŞ ABAK isimli işadamına yüklemişler (tweetlerden izlediğim kadarı ile)ve ‘’ortak aklı’’ Danimarkalı işadamının benzer modelini kendi imkanları ile yapabilecekken, SAVAŞ bey ‘’borç yönetimi’ ’ile boğuşuyor. Şehrin ‘’marka değerinin’’ önemli araçlarından biridir futbol. Küçük yatırımcıda, ortaklar da sahip çıkmalıdır. Bolu örneğini not olarak düşelim. Volatile yüksek.

 

FİNANSAL Futbola evrimleşme, futbolu eğlence sektörünün önemli bir parçası yapmakta ve kurumsal yatırımcının ilgi odağı olmaktadır. Halka açılan futbol kulüpleri de eğlence sektörünün önemli şirketleri arasına girmektedir,

 

BUNLARIN başında ‘’seri stresi’’ devam ederken, her maçta mal almak isteyen yatırımcılara bu stres umut olurken, ’soğukkanlı işlem’ ’tavan bozulur diyen yatırımcıların stresini artırıyor. Fenerbahçe şu anda cebinde ‘’yedek akçesi’ ’bol, kredisi olmayan, volatile bazlı tedbirlerden etkilenmeyen tahta yapıcı modunda. İstediği gibi oynuyor, paniklemiyor ve skoru rahat yakalıyor.

 

Oyun kurgusu en kısa sürede topu kap ve hücuma hızlı çık olunca, topu kapma süresi her geçen gün azaldıkça, maç rakip ceza alanın da bir oyuna dönüyor. Rakip takım oyuncuları halka arza erzak ihtiyacın karşılamak amacı ile katılmış yatırımcı gibi  4/5 kez topla ancak buluşabiliyorlar,

 

BEKO VE ÇİCO arası ‘’oksijensiz hat’’ oraya düşen suni solunumla çıkıyor, ’güvenlik marjı’’o kadar yüksek olunca, diğer yatımcınsın takibinden çıkmıyorlar. Güvenlik marjı Yüksek olunca da LİVAKOVİÇ ‘’POİP pazarından ana pazara ‘’geçemiyor,4/5 kez işlemle 90 dakikayı tamamlıyor.

 

Fred’in ezber bozan ara pasları, sağ-sol hızlı yön değiştirmeler ile oyun akışını hızlandırarak, Kasımpaşa kalesinde 7/8 pozisyon bulan Fenerbahçe çeko ve tadiç ile sağladığı üstünlükle tavan bozulmasını bekleyen yatırımcıları üzdü.

 

Ferdi’nin ‘’tahtaya üçgen ’atan driplingleri ve İslami’n bugün hücum çıkışlarında kaptığı topla birlikte iki goldeki asisti ile artık 6 numara tartışmalarını sonu oldu

 

Sahanın kaybı akıl TIRNAVA maçında yaptığı hatada kalan Oscar ve SAMAN_SKY’nin idi. Şaman_sky izleniyorum konsantrasyonu ile ritüellerinden uzak bir gece geçirdi.

 

HASIM İLE Hısım ARSINADKİ İNCE DERS ile ilgili mesajlar veren ÇEKO VE TADİÇ’E alkışlar,1 ay öncesinde TADİÇ tarafından yapılan işaretten dolayı ikili arasında KAOS arayanlara 39’cu dakikadaki ‘’PAS oyunu ‘’dostluk mesajı olsun, Ortadoğu’daki hasmı hısma hısmı hasma dönüştürme politikalarını yenecek tek şey; BENİM KABEM İNSANDIR diyenler olacaktır.

 

Not: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.