Ferrari Yeni Arabasını Tanıttı!

Ferrari’nin Yeni Gözdesi:Roma Spider

 

Ferrari yeni otomobili olan Roma Spider’ı tanıttı. Cabrio gövde tipine sahip olan otomobil kendine has özellikleriyle dikkat çekiyor.

 

Webtekno’nun anlattığına göre, Ferrari Roma Spider, bir cabrio olarak karşımıza çıktı. Aracın tavanını kumaştan imal eden tasarımcılar, alıcılara özelleştirme imkanı da tanıyorlar. Bu bağlamda; Ferrari Roma Spider'da kumaşın ve hatta dikişlerin tipi bile özelleştirilebilecek. Yolcuların rüzgardan etkilenmemesi için yapılan özel çalışma, arka koltukta oturan yolcuların da keyifli bir deneyim yaşamalarına imkan sunacak.

 

 

Parçalı bir far tasarımının benimsendiği otomobilde ilginç bir ızgara tasarımı bulunuyor. Bu ızgara tasarımı araca biraz da olsa retro görünüm kazandırmış. Alt kısımlarda ise karbon fiber kaplamaları görüyoruz. Tıpkı ön kısımdaki gibi arka kısımda da parçalı aydınlatma bizleri karşılıyor. Ferrari tasarımcıları, açılır kumaş tavanı bagajdan ayrı bir bölüme toplamayı tercih ettiler. Şunu da belirtelim, aracın açılır tavanı 60 km/s hıza kadar hareket halindeyken de 13,5 saniyede açılıp kapanabiliyor.

 

Araçta 612 beygir gücü üretebilen 3.9 litrelik çift turbolu V8 motor bulunuyor. 760 Nm tork değerine sahip olan motor, çift kavramalı ve sekiz ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirildi. 0-100 km/s hızlanmasını 3,4 saniyede tamamlayan otomobil, 200 km/s hıza ise sadece 9,7 saniyede ulaşıyor.

 

Roma Spider’ın ne zaman piyasaya sunulacağı ise henüz bilinmiyor.



Etiketler: