Film Gibi Hikaye! Denizin İçinde Bulunan Şişenin İçinden Çıkan Mektup Yürek Burktu!

Film gibi bir hikaye bu. Fransa’nın güney-batısındaki Gironde bölgesinde sabah yürüyüşüne çıkan Jean Rouchaud adlı bir tarih öğretmeni sahile vurmuş bir şişe buldu. Şişide bir mektup vardı. Mektupta da bir veda yazısı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Rouchaud anlatıyor: “Bu sabah tesadüfen plajda bir şişe buldum. İçinde bir şey vardı. Eve götürdüm, açtım. Parafinle kapatılmış şişenin içinden Amerikan İngilizce’siyle yazılmış bir mektup çıktı. Bir kızın ölen babasına yazdığı bir mektup.”

 

19 Mart 2022 tarihini taşıyan mektubu yazan ABD’nin Massachusetts eyaletinin Provincetown kentinde yaşayan bir kızdı. Babası 2021 yılında 77 yaşında hayatını kaybetmişti. Römorkör işlevini gören bir geminin patronuydu. Galiba o nedenle denize tutkundu. Kızı denize içinde mektup bulunan 2 şişe attı. İlki babasının ölümünde, ikincisi ise babasının ölümünün ilk yıldönümünde.

 

Fransız öğretmenin bulduğu şişe, bu ikinci mektubu içeriyordu. Bir yıl önce yitirdiği babasına şöyle sesleniyordu:

 

“Sen benim efsanemsin. Tanıyan herkes seni seviyordu, sana hayrandı, sana saygı duyuyordu. Cömerttin ve de son derece naziktin. Senin kızın olmaktan gurur duyuyorum. Zamanın her şeyi değiştirdiğini, hiçbir şeyin aynı kalmadığını biliyoruz ama sana sevgim ve hayranlığım hiçbir zaman değişmeyecek.”

 

Jean Rouchaud şişedeki mektubu yazanı bulabilmek için sosyal medyada araştırmaya girişt. Sonunda baba-kızın “Facebook” sayfalarına ulaştı. Bir süre tereddüt ettikten sonra yine “Facebook” üzerinden genç kadınla temasa geçti. Kadın çok heyecanlanıp hemen yanıt verdi, “Bu mektubu yazarken çok üzgündüm. Ölmüş olan babama içimi dökmek istedim. Zaten ne zaman bunalsam, çözümü babama bir şeyler yazmakta buluyorum” dedi.



Etiketler: