Finlandiya Havayolları Uçağa Binmeden Önce Yolcuları Tartıyor!

Havayolu işletmelerinin yola çıkmadan önce yolcuların valizlerini tartmaları ve fazla bagaj için ek ücret talep etmeleri artık iyice yaygınlaşmış bir uygulama. Böylece yolculukta öngörülenin üstünde yakıt harcanıp harcanmayacağını belirlemiş oluyorlar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Finlandiya Havayolları (Finnair) bir adım öteye geçti ve yolcuların vücut ağırlıklarını da tartmaya başladı. Ondan önce Güney Kore ve Yeni Zelanda havayolları da bu uygulamaya geçmişti. Finlandiya Havayolları onları izleyen Avrupa’daki ilk havayolu işletmecisi oldu.

 

Uygulamanın ilk aşaması Şubat sonuna kadar sürecek. İkinci aşama Nisan ve Mayıs aylarında hayata geçirilecek: Yolcular el bagajlarını kendileri tartacak ve isteğe bağlı olarak ve isimleri belirtilmeden basküle çıkabilecek.

 

Onlara sadece yaşları, cinsiyetleri ve hangi sınıta yolculuk edecekleri sorulacak. Bir güvence: Yolcuların kiloları kesinlikte kişisel bilgi olarak kullanılmayacak.

 

Finlandiya Havayolları bu uygulamayı yolcularının ortalama kilosunu belirlemek ve uçağın aşırı yüklü olup olmayacağını tespit etmek için kullanıyor.



Etiketler: