Flickr'ın Eski Sahibi Milyarder Stewart Butterfield'ın Kızı San Francisco'da Kayboldu!

16 yaşındaki Mint Butterfield, birdenbire kayıplara karıştı. Genç kızın özelliği: Silikon Vadisi’nin iki teknoloji milyarderinin biricik çocukları olması.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Babası Stewart Butterfield,  annesi  ise Caterina Fake. Karı-koca popüler fotoğraf paylaşım sitesi “Flickr”in ortak kurucuları. Gerçi şimdi ayrıldılar ama  kayıp kızlarını bulmak için güçlerini birleştirip zamana karşı yarış başlattılar.

 

Boşanmalarından sonra Stewart Butterfield, “Slack” adlı bir mesajlaşma programı geliştirdi. Özellikle iş çevrelerinde vazgeçilmez bir uygulama haline geldi. Polis yetkililerine göre, Mint Butterfield en son 21 Nisan Pazar günü, saat 22 sıralarında görüldü. San Francisco yakınlarındaki sahil banliyösü Bolinas’taki evlerindeydi.

 

Ertesi sabah anne Caterina Fake, kızlarının evde olmadığını fark etti.  Bir not buldu: Kızları, gecenin bir vaktinde bir valizle evi  terk etmişti. Nasıl  gittiği de bilinmiyor. Çünkü, ne aracı vardı, ne de telefonu. Anne, kızlarının San Francisco’nun yüksek suç oranı , evsiz-barksızlar sorunu ve her köşe başını mekan tutmuş uyuşturucu bağımlıları nedeniyle son derece kötü bir şöhrete sahip Tenderloin bölgesine gittiğini düşünüyor. 

 

“The San Francisco Standard” gazetesinde yayınlanan bir habere göre, Mint Butterfield’in o yaşta uyuşturucu sorunu vardı ve geçmişte o kötü şöhretli mahallede bir çok kez görülmüştü. Polis genç kızın bir portresi eşliğinde “Aranıyor” afişi yayınladı. Polise göre genç kızın isteği dışında evi terkettiği düşünülmüyor. Annesi de, babası da dolar milyarderi olan  Mint Butterfield’in kendi iradesiyle eden ayrıldığı, ancak geçmişteki  intihar eğilimleri nedeniyle durumunun kaygı verdiği belirtiliyor.

 

Stewart Butterfield ve Caterina Fake, fotoğraf ve video sitesi “Flickr”ı 2004’te kurdular, ertesi yıl Yahoo’ya sattılar. Çift 2008 ‘de boşandı . Daha sonra Stewart Butterfield , “Slack” mesajlaşma  sitesini kurdu. O kadar ilgi gördü ki, 2021’de 28 milyar doyara “Salesforce” şirketine sattı.