Florida Jokeri GTA 6 Oyununun Fragmanında İzinsiz Resminin Kullanılmasına Tepki Gösterdi!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren sosyal medya fenomeni Florida Jokeri GTA 6 fragmanında kendisini izinsiz kullanan oyun şirketine tepki gösterdi. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren sosyal medya fenomeni Florida Jokeri GTA 6 fragmanında kendisini izinsiz kullanan oyun şirketine tepki gösterdi. 

 

florida jokeri gta 6 fragmaninda kendisinin izni olmadan resminin kullanilmasina tepki gosterdi

 

"Kimden esinlendiklerini biliyor musunuz? Benden.”

 

IGN Türkiye'nin haberine göre; Geçtiğimiz gün yayınlanan Grand Theft Auto 6'nın ilk fragmanında gönderme yapıldığı anlaşılan Lawrence Sullivan, nam-ı diğer "Florida Jokeri", Rockstar'a "konuşmalıyız" yanıtını verdi. GTA 6, Rockstar'ın Florida versiyonu olan Leonida eyaletinde geçiyor ve hayranlar 90 saniyelik kısa fragmanda gerçek hayattaki Florida ile ilgili referansları fark ettiler. Bunlar arasında, 2017'de sabıka fotoğrafı viral olduktan sonra internette büyük ilgi toplayan dövme modeli Sullivan'a yapılan bir gönderme de vardı. Kendisi yeşil saçları ve yüz dövmeleri nedeniyle "Florida Jokeri" lakabını kazanmıştı.

 

Oyundaki haber görüntüleri arasında görülen GTA versiyonu ise biraz farklı; yeşil yerine mor saçlar ve bazı farklı yüz dövmeleri olan kurgu karakter ile Sullivan arasındaki benzerlikleri görmezden gelmek zor. Nitekim Sullivan da görmüş. Salı günü yayınladığı bir TikTok videosunda GTA 6 videosunun farkında olduğunu belli etti. "Yüzünde dövmeler olan karakteri kimden esinlendiklerini biliyor musunuz? Benden. Beni araştırın, Florida Jokeri. Neden bahsettiğimi biliyorsunuz.”

 

"GTA, konuşmamız lazım.”

 

Sullivan'ın Rockstar ile iletişim kurup kurmadığı belli değil (IGN daha fazla yorum için kendisine ulaştı), ancak GTA'deki benzerliği yüzünden şirkete çağrıda bulunan ilk kişi kendisi olmayacak. Belki de en ünlüsü, Lindsay Lohan'ın 2013 yılında Take-Two'ya karşı GTA 5'teki küçük bir karakter için benzerliğinin izinsiz kullanıldığı iddiası ile açtığı davaydı. Ancak dava sonunda reddedilmişti. Sullivan'ın yanıtı, merakla beklenen GTA 6 fragmanının sızması ve ardından resmi olarak yayınlanmasından bu yana yaşanan kasırgadaki şimdilik son gelişme. Geçtiğimiz birkaç gün içinde YouTube'da izlenme rekorları kıran fragman, hayranların 2025'te piyasaya sürülmesini merakla beklediği oyun için teoriler de üretmesine neden oldu.

 

2 milyon dolar talep etti!

 

Florida Jokeri, GTA 6 yapımcısı Rockstar Games’ten 2.000.000$ talep etti.