Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Eşi Brigitte Macron'un '25 Yaş Fark' Açıklaması İngiltere'yi Karıştırdı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron’un geçen hafta “Paris Match” dergisinde yayınlanan röportajı, İngiliz basınında geniş yankı uyandırdı. Brigitte Macron, röportajında 40 yaşında olduğu ve edebiyat öğretmeni olarak çalıştığı dönemde, 15 yaşındaki öğrencisi Emmanuel Macron’la nasıl aşk ilişkisinin başladığını anlattı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Fransız halkı Emmanuel Macron’un kendisinden en az 25 yaş daha büyük eşi Brigitte ile evliliğini normal görmeseler bile kabullendiler. Ancak, Brigitte Macron’un “Paris Match” dergisine röportajında “15 yaşındaki Emmanuel’in yaşıtı bir kıza aşık olacağını düşünüyordum. Ama bir süre sonra başka bir okula nakledildiğinde kafam allak-bullak oldu” dedi. Ama Brigitte Macron’un o açıklamaları kasıtlı veya kasıtsız olarak yanlış tercüme edilmişti.

 

Aslında şöyle diyordu:

 

“Kafam allak-bullak olmuştu. Babamın ölümüyle çimde kasırgalar esmeye başlamıştı. Benim için o kadar genç bir çocuk hayatımı sakatlayabilecek bir etkendi. Emmanuel, okulunu değiştirip Paris’e gitmeliydi. Kendi kendime ‘Nasılsa yaşıtı birine aşık olur’ dedim. Ama olmadı.”

 

İşte röportajı tercüme ederken yapılan bu kısaltma Brigitte Macron’un açıklamalarının anlamını tümüyle değiştirdi.

 

Sonrası sanki çığ gibi… Muhafazakar “TheTimes” gazetesi, “Emmanuel’le evlenmek için 10 yıl bekledim” başlığını attı.

 

Sol eğilimli “The Guardian”, 17 yaşındaki bir çocuk ile 35 yaşındaki bir öğretmenin aşkını anlatan bir romanın yazarı olan Joe Gibson’un görüşüne başvurdu. Cevabı: “Benim romanımın kahramanları ile Brigitte ve Emmanuel Macron’un hikayesi arasında bir paralellik var. Onların hikayesinde, baskın olan Brigitte’in otoriterliği.. Emmanuel bu otoriter kadının kurbanı oldu.”

 

“Daily Mail” gazetesi Brigitte Macron’un bir önceki evliliğinden doğmuş olan çocuklarının hayatının alt-üst olmaması için Emmanuel ile evliliği geciktirdiğini” yazdı. Bir ayrıntıyı vurguladı: “Emmanuel ve Brigitte Macron evlendiklerinde, Brigitte’in ilk evliliğinden doğmuş oğlu, üvey babası Emmanuel’den 3 yaş büyüktü!”

 

Amerikan “New York Post” gazetesi, Fransa’da evlilik yaşının ancak 2018’de 15’e indirildiğini hatırlattı. Yani, Macron döneminde.