Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Üvey Kızı İlk Romanını Yayınlıyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron’un ilk evliliğinden dünyaya gelen kızı Tiphaine Auziere, 13 Mart’ta ilk romanını yayınlayacak. Adı: “Assises”. Türkçesi: “Oturmuşlar”. (Not: Bu bizim çevirimiz. Roman Türkçe’ye çevrilirse, hangi adla yayınlanacağını elbette bilemeyiz.”

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Roman “Stock” yayınevinden çıkacak. Yayınevi pazarlama taktiği olarak mı, yoksa konuyu Cumhurbaşkanı Macron’a kadar ilişkilendirmemek için mi bilinmez, romanın yazarını ailevi bağlarından bağımsız olarak tanıttı: “1984’te Amiens’te dünyaya gelen Tiphaine Auziere, Paris Barosu’na kayıtlı bir avukat. ‘Assises’ onun ilk romanı oluyor.”

 

Yazarın tanıtımında ne annesi Brigitte Macron’un adı geçiyor, ne de üvey babası Emmanuel Macron’un. Yayınevinin gerekçesi: Yazarın, Cumhurbaşkanı Macron çiftiyle aile bağlarını anımsatmak ona zarar verebilirdi. Çünkü Macron’ların “Torpili” ile romanın basılıp yayınlandığı algısı oluşabilirdi.

 

Oysa, tam tersi de sözkonusu: Çünkü çok büyük olasılıkla, Macron çiftiyle aile bağları nedeniyle Tiphaine Auziere’in romanı ilgi çekecek.

 

Peki, romanın konusu ne? Diane adlı bir avukatın ve müvekkillerinin hayatları… Aile içi şiddete daha fazla dayanamayıp eşini öldüren bir kadın, cinsel istismara uğrayan bir çocuğun hayatını yeniden inşa etme çabaları…

 

Özetle, adliye koridorlarında uzun bir gezinti.