Fransa'da Her 4 Erkekten Biri Makyaj Yapıyor!

Fransa’da yapılan bir araştırmaya göre, erkeklerin yüzde 27’si makyaj yapıyor. Yüzde 14’ü ise haftada bir çok kez makyajını tazeliyor. Fransız erkeklerin saçlarına toka takmaları ve tırnaklarını cilalamalarından sonra yeni bir “Bakım” merakına ilgi duymaya başladıkları ortaya çıktı: Makyaj yapmak.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu sonuç bireylerin harcamalarında vadeye yayılan ödeme planları önermesiyle tanınan İsveç finans kurumu “Klarna”nın yaptırdığı bir araştırmada ortaya çıktı. Araştırma, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere’de tüketicilerin güzellik ürünleri tüketimini konu alıyordu.

 

Söz konusu 5 ülkede erkeklerin yüzde 9,2’si güzellik ürünleri kullandıklarını itiraf etti ama rekoru Fransız erkekleri kırdı: Yüzde 27’si makyaj yaptıklarını, yüzde 14’ü her gün veya haftada bir çok kez makyaja başvurduklarını bildirdi. Yüzde 22’si de hangi güzellik ürünlerini kullanacaklarını ve nasıl daha iyi makyaj yapacaklarını öğrenmek için YouTube’dan destek aldıklarını belirtti.

 

Fransız erkeklerin yüzde 33’ü makyajın özgüven duygusunu güçlendirdiğini, yüzde 22’si ise fiziki kusurlarını gizlemek ve daha çekici görünmelerini sağlamakta işe yaradığını anlattı.