Fransa'da Satılık Kelepir Şato! Sadece 1.25 Milyon Euro Üstelik Mobilyalı!

Fransa’nın güney-batısında, İspanya sınırına yakın Yeni Akitanya bölesindeki Gueret kasabası yakınlarındaki Saint-Feyre Şatosu, sadece 1 milyon 250 bin Euro fiyatla satışa çıkarıldı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu parayla örneğin, metrekare fiyatının 12 bin Euro olduğu Monte Carlo’da 100 metrekarelik bir daireyi bile zor alırsınız. Mülk, şatonun yanı sıra 13 hektar arazi ve bir çok ek binaya sahip bulunuyor. Fransa’da çok sayıda şato bulunuyor. Kimi iyi durumda, kimi yenileme gerektiriyor. Bu yenileme ve bakım masrafları en az 10 milyon Euro’luk harcama gerektirdiği için mirasçılar bunları ellerinden çıkarmaya çalışıyor.

 

fransa da satilik kelepir sato bir milyon ikiyuz elli bin euro ustelik mobilyali

Saint-Feyre Şatosu’nun kullanım alanı 1.600 metrekare.

 

Bu şatolardan biri de Saint-Eyre. Tarihi anıt sınıfında olan şato 1.600 metrekare kullanım alanına, 13 hektar araziye (18 futbol sahası büyüklüğünde) sahip. Fiyatı da 1,250 bin Euro. 1338 yılında inşa edilen şato eskiden Fransa’nın zenginlerinden Esmoingt ailesinin mülküydü. Yeni sahipleri 8 yatak odalı, 3 banyolu ve sayısız oturma odalı bir mülk edinecekler. Ayrıca modern bir mutfak, bir çok şömine ve ek binalar da hazır. Parka orman içindeki bir yoldan gidiliyor.

 

fransa da satilik kelepir sato bir milyon ikiyuz elli bin euro ustelik mobilyali

Şatonun yayıldığı alan 13 hektarı geçiyor.

 

fransa da satilik kelepir sato bir milyon ikiyuz elli bin euro ustelik mobilyali

Şatonun 8 odası tepeden tırnağa yenilendi. Şato, Fransa’nın tarihi eserleri arasında yer alıyor.



Etiketler: