Futbol Dünyasının En Güçlü 5 Menajeri Kimlerdir? İşte Detaylar!

Hedefleri hep aynı: Dünyanın en iyi futbolcularını portföylerine katmak. Ama bazen kayaya çarpıyorlar. Çünkü, örneğin Lionel Messi ve Kylian Mbabbe örneğinde olduğu gibi, fubolcuların aileleri. Çocuklarının menajerliğini üstleniyor ve kazançlarını, servetlerini yönetmeye başlıyorlar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu gelişmelere rağmen, futbol dünyasında ve özellikle transfer pazarlıklarında müthiş ağırlıkları olan menajerler ve de kurdukları şirketler var. İşte 2023-2024 sezonunda onların en güçlü 5’i.

 

1-Jorge Mendes: O, futbol dünyasının en tanınmış menajeri. Cristiano Ronaldo, teknik direktör Jose Mourinho, onun portföyünde. Ayrıca, Bernardo Silva, Ruben Dias ve Darwin Nunez gibi yıldızları yeni parlamakta olan oyuncular da. Avaleiro, Tiago Santos . Ona bağlı diğer futbolculardan birkaçını daha hatırlatalım: Manuel Ugarte, Gonçalo Ramos, Vitinha Bradley Barcola, Marca Asensio, Danilo Pererira, İvan Cavaleiro, Tiago Santos ve Leny Yoro.

 

2-Jonathan Barnett: Eski futbolcu Gareth Bale’in menajeri olarak adını duyuran Barnett, 2019’da “Forbes” dergisi tarafından dünyanın en güçlü menajeri seçildi. Şu sıralar portföyünde Eduardo Carmavinga ve Jack Grealish gibi önemli oyuncular var. Ayrıca daha alt liglerden Presnel Kimpembe, Mohammed Salisu Adrien Truffert de onun “Müşterileri” arasında.

 

3-Rafaela Pimenta: Aslında onun üstadı Mino Raiola. Ancak bu çok güçle menajerin ölümünden sonra bayrağı kadın avukat Rafaela Pimanta devraldı. Zorlu sınavlarla karşı karşıya kaldı. Ama başardı:

 

Örneğin, Erling Haaland’ın Manchester City’ye transferi operasyonunu başardı. Paul Pogba’nın bu sıkıntılı döneminde portföyünü o yönetiyor. Son kazancı: Jean Onana’yı da portföyüne ekledi.

 

4-Ryan Harper: Onun da adres defteri bir hayli dolu. Federico Valverde, Nathan Ake, John Stones, Alejandro Grimaldo gibi gözde oyuncuların menajerliğini o yürütüyor. Araştırmalara göre, futbol piyasasında toplam değerleri 1,7 milyar dolar olan 875 futbolcuyu o yönlendiriyor. Harper özellikle İngiltere ve İspanya futbl piyasasında çok güçlü.

 

5-Pini Zahavi: Çok karmaşık olan transfer operasyonlarını çözmekteki ustalığıyla ün kazandı. Genellikle aracı olarak çalıştı. Portföyündeki en önemli futbolcusu Lewandowski oldu.Chelsea Kulübü’nde Roman Abramovich’in danışmanı olan ve Neymar’ın Fransız PSG Kulübü’ne transferinde anahtar isim diye bilinen Zahavi, Lewandowski’nin Barselona’ya transferinde de en önemli aktör olarak biliniyor.



Etiketler: