Galatasaray Leandro Parades İle Anlaştı! İşte Anlaşma Detayları!

Galatasaray 2023-2024 sezonu için transfer çalışmalarını devam ettirirken, PSG'nin dünyaca ünlü yıldızı Leandro Parades ile anlaşma sağladı. 

 

Galatasaray 2023-2024 sezonu için transfer çalışmalarını devam ettirirken, PSG'nin dünyaca ünlü yıldızı Leandro Parades ile anlaşma sağladı. Galatasaray 2023-2024 sezonu için transfer çalışmalarını devam ettirirken, PSG'nin dünyaca ünlü yıldızı Leandro Parades ile anlaşma sağladı. 

 

Milliyet gazetesinin haberine göre; Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray orta saha kurgusuna dikkat çeken bir hamle yapmak için geri sayıma geçti. Sarı-kırmızılılar, Paris Saint Germain forması giyen Leandro Paredes'i transfer için ikna etti. Galatasaray'ın Arjantinli futbolcuyla yaptığı anlaşmanın detayları belli oldu. Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da gelecek sezon adına ilk transfer gerçekleşmek üzere. Sarı-kırmızılılar, Paris Saint Germain'in yıldızı Leandro Paredes'i kadrosuna katmak için büyük bir aşama kaydetti.  Öte yandan sarı-kırmızılıların, Paris Saint Germain'e yaptığı bonservis bedeli teklifi de belli oldu.

 

GOMIS AYRILDI, MOSTAFA NANTES'TA KALDI

 

Galatasaray'da gelecek sezon adına takımdan ayrılan ilk isim Bafetimbi Gomis oldu. Sarı-kırmızılılar, yaşı ilerleyen Fransız forvetle yeni sözleşme imzalamadı. Süper Lig devinin geçtiğimiz sezon Nantes'a kiraladığı Mostafa Mohamed ise Fransa'da kaldı. Ligue 1 ekibi, Mısırlı forvetin sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonunu kullandı. Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla’nın satın alma opsiyonu Football Club de Nantes tarafından kullanılmıştır. Football Club de Nantes kulübü şirketimize net 5.750.000 Euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir" ifadeleri kullanıldı.

 

ICARDI'DE HENÜZ NET KARAR BELLİ DEĞİL

 

Sarı-kırmızılılarda geçtiğimiz sezon kiralanan Mauro Icardi'nin bonservisinin alınması için girişimler hızlandırıldı. Paris Saint Germain kurmaylarının, başarılı santrfora Suudi Arabistan'dan da teklifler gelmesi nedeniyle henüz kararını vermediği belirtildi. Galatasaray'da Mauro Icardi'nin henüz bonservisinin alınmaması, Bafetimbi Gomis'in vedası ve Mostafa Mohamed'in Fransa'da kalmasının ardından forvet hattına tek opsiyon Barış Alper Yılmaz oldu.

 

2.5 MİLYAR LİRALIK ANLAŞMA

 

Stat isim ve forma göğüs reklamı için önemli anlaşmalar yapacak olan Galatasaray’ın, her iki anlaşmadan kasasına 5 yıl için 2.5 milyar liraya yakın bir parayı kasasına koyacağı belirtildi. Forma göğüs için SİXT Rent A Car ile devam edilirken yeni sağlık sponsoru ise Medicana Hastaneler Grubu oldu.

 

LAZIO DEVREYE GİRDİ

 

Lazio’nun bir süredir gündeminde olan Torreira için girişimlere başladığı bildirildi. İtalyan kulübünün, Uruguaylı oyuncunun menajeri ile görüşmesine karşın, sarı-kırmızılıların kesinlikle oyuncuyu satmayı düşünmediği belirtildi.

 

PAREDES'LE ANLAŞMA TAMAM

 

Orta saha kurgusuna takviye yapmak isteyen Galatasaray, Paris Saint Germain'den Leandro Paredes konusunda önemli bir mesafe kat etti. Sarı-kırmızılılar, 28 yaşındaki orta saha ile anlaşma sağladı. Galatasaray'ın yıldız futbolcuyla yıllık 2 milyon 500 bin euro garanti ücret ödeyeceği öğrenildi. Öte yandan sarı-kırmızılılar, Leandro Paredes ile 4 yıllık sözleşme konusunda el sıkıştı. Sarı-kırmızılıların yıldız futbolcuyu ikna etmesinde vatandaşı Mauro Icardi'nin büyük rol oynadığı vurgulandı. Paris Saint Germain'le 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Arjantinli futbolcunun bonservis pazarlığının devam ettiği belirtildi. Sarı-kırmızılıların başarılı orta saha için 5 milyon euroluk bir bonservis bedelini gözden çıkardığı öğrenildi.

 

2 GOLE KATKI SAĞLADI

 

Galatasaray'ın transfer için anlaşma sağladığı Leandro Paredes, geride kalan sezonda Juventus formasını 35 maçta giydi. Başarılı futbolcu bu müsabakalarda 1 gol ve 1 asist üretti. Yıldız futbolcu kısa süre önce yaptığı açıklamada, "Bugün Boca'ya dönmek kafamda değil. 28 yaşındayım, gencim ve Avrupa'da oynamaya devam etmek istiyorum. Ailem, arkadaşlarım ve Roman Riquelme ile bunun hakkında konuştum. Bana eğlenmeye devam etmemi söyledi" ifadelerini kullandı. Boca Juniors'ta futbola başlayan Leandro Paredes daha sonra Chievo Verona, Roma, Empoli, Zenit ve Paris Saint Germain formaları giydi. Başarılı orta saha için toplam 69 milyon 250 bin euro bonservis bedeli ödedi. Arjantin Milli Takımı'nda 54 maça çıkan Leandro Paredes, Dünya Kupası'nda kazanılan şampiyonlukta etkin rol oynadı. Başarılı oyuncunun güncel piyasa değeri 12 milyon euro. Leandro Paredes'in Paris Saint Germain'le olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek.