Gayrimenkul'de Teknoloji Ve Deneyim Fark Yaratıyor!

2008 yılından beri gayrimenkul sektöründe hizmet veren FCTU'nun Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, yüzde yüz yerli bir firma olarak sektörde teknoloji ve deneyim odaklı hizmet modeli sunduklarını söyledi.

 

Gayrimenkul sektörünün kendi içinde bir çok hizmet alanı olduğunu ve farklı alanlarda uzman ekiplerle çalışmalar yürüttüklerini belirten Okay, gayrimenkul satış ve kiralamaları, profesyonel bina yönetimi ve İzmir'de önemli bir ihtiyaç olan mülk yönetimi konusunda hizmet verdiklerini dile getirdi.

 

Sektörde 17 yıllık bir tecrübeye sahip olduğunu kaydeden Gülçin Okay, "Eskiden beri aklımda hep ticaret yapmak vardı. Emlak sektörünün bana uygun olduğunu düşünerek bu işe başladım. Uluslararası bir firmada 2 yıl çalıştım. Orada edindiğim tecrübeler ve zaten geniş olan sosyal çevremden de güç alarak 2008 yılında kendi ofisimi açtım. Ekibimi kurarak çalışmalarımı sürdürdüm. 2012 yılında Bayraklı'da rezidanslar yapılmaya başlandı. Bir kulenin pazarlaması için CRM bilgim ve deneyimlerim nedeniyle tanınmış bir firma benimle çalışmayı tercih etti. Herkesin bildiği markalar yerine bilgi ve deneyimi tercih etmiş oldu. Bu süreçte ekibimiz de büyüdü. Karşıyaka, Bayraklı ve Gaziemir gibi farklı merkez ilçelerde ofislerimiz vardı. Bunların hepsini artık çağımızın ihtiyaçlarına da uygun olarak tek bir noktada toplayarak bir mega ofis kuralım dedik. Emlak sektöründe önemli bir portföy elde ettikten sonra bizden memnun kalan firmalardan gelen talepler üzerine bina yönetimi alanında da hizmet vermeye başladık. Bina yönetimi düzgün ve uzmanlaşmış kadrolarla yürütülmesi gereken bir iş. Bunun için özel bir ekip oluşturduk. Bina yönetiminde İzmir'in en büyük firmalarından birisiyiz. 2017 yılından beri bina yönetimi, gayrimenkul projeleri satışları ve son olarak da mülk yönetimi konularında profesyonel hizmetler sunuyoruz" diye konuştu.

 

MEGA OFİSTE TÜM HİZMETLER BİR ARADA

 

Dünyadaki trende paralel olarak hızlı ve etkin sonuçlar alabilmek için, 'mega ofis' konseptiyle tüm danışman ve personelleri tek çatı altında topladıklarına dikkat çeken Okay, şu bilgileri verdi: "Yaklaşık bin metrekarelik bir alanda 70 gayrimenkul danışmanı ve 130'a yakın da tesis yönetimi personeli olmak üzere yaklaşık 200 kişilik deneyimli bir ekiple İzmir ve Ege'de hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Farklı ofislerde dağınık bir yapı yerine, tek çatı altında eğitim ve diğer paylaşımları hem daha kolay, hem de daha uygun maliyetlerle sunabiliyoruz. Bütüncül bir yaklaşım içinde gayrimenkul danışmanlarımız arasındaki iletişim daha da kuvvetlendi. İzmir'deki en büyük metrekareli ofis olduğumuzu düşünüyorum. Artık işletmelerin birim maliyetleri çok arttı. Bundan sonra günümüz koşullarında bu modelin daha da yaygınlaşacağını düşünüyorum. Takım liderleri, mali müşavir, hukuk danışmanı, insan kaynakları uzmanı, reklam ajansı, bina yönetim departmanı gibi birçok birimimiz de birlikte çalışmalarını sürdürüyor"

 

SEKTÖR PROFESYONELLİK VE EMEK İSTİYOR

 

Emlak sektörünün disiplin ve emek isteğini dile getiren Okay sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sektörde yükselmek için fedakarlık gerekiyor. Hafta sonu veya akşam çalışamam diyenlere göre bir iş değil, Bu iş artık emeklilikten sonra yapılacak bir yan iş de değil. Başlı başına profesyonellik gerektiriyor. Özellikle gençler bu konuda daha sabırlı olmalı ve çok çalışmalı. İşlerini iyi takip etmeli. Günün koşullarına uygun şekilde teknolojiden de faydalanarak kendilerini sürekli yenilemeli. FCTU olarak bu altyapıyı sağlayarak yeni danışmanlarımızla beraber sektördeki gelişmeleri yakından izliyoruz. İzmir dışında da yeni konut ve bina yönetimi projelerinde hizmet vermeye devam etmek istiyoruz"



Etiketler: