Gigi Hadid'den Filistin Paylaşımı! Saldırıları Kınayan Açıklama Yaptı!

Dünyaca ünlü Filistin asıllı Amerikalı model Gigi Hadid sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda Filistin-İsrail Savaşı'na değinirken, saldırıları kınadı. 

 

Dünyaca ünlü Filistin asıllı Amerikalı model Gigi Hadid sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda Filistin-İsrail Savaşı'na değinirken, saldırıları kınadı. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları üzerine ünlü isimlerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Filistin asıllı Amerikalı model Gigi Hadid de sosyal medyadaki paylaşımıyla yaşanan saldırıları kınadı. Dünyaca ünlü model Gigi Hadid, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarının ardından Instagram paylaşımında masum insanlara terör uygulanmasını kınadı. Son zamanlarda özel hayatıyla sık sık gündeme gelen Gigi Hadid bu defa sosyal medya paylaşımıyla olay oldu. Ünlü model, önce Leonardo DiCapro ardından da Bradley Cooper ile anılırken magazin basınının gündeminden düşmüyor.

 

Ancak bu defa Hadid, sosyal medyada paylaştığı savaş karşıtı söylemleriyle basında yer aldı. Filistin asıllı Amerikalı model, Hamas’ın İsrail’e yönelik kitlesel saldırıları ve İsrail’in hafta sonu savaş ilan etmesinin ardından masum insanların teröre kurban verilmesini kınadı. Salı günü uzun bir Instagram gönderisinde “Filistinliler için umutlarım ve hayallerim olsa da bunların hiçbiri bir Yahudi’nin zarar görmesini içermiyor” diye yazdı. Hadid, empati kurduğunu ve kalbinin kırıldığını da belirtti. Hadid, paylaşımını yorumlara kapatarak yaptı. 7 Ekim Cumartesi başlayan Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarından sonra birbirinden ünlü isimler sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla yaşananları kınadı ve üzüntülerini takipçileriyle paylaştı. Bu sırada da ünlü kız kardeşler Gigi ve Bella Hadid de sık sık sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki göstermeleri için çağrıldı.

 

Hem Gigi Hadid hem de Bella Hadid, geçmişte Filistin’i destekleyen paylaşımlarda bulunmuştu. Babaları Filistin asıllı Amerikalı Mohamed Hadid de Arap-İsrail savaşının patlak vermesinin ardından 1948’de bebekken mülteci durumuna düştüğünü anlatan bir paylaşım yapmıştı. Bella Hadid ise saldırılardan bu yana Instagram’da paylaşım yapmıyor, ancak takipçileri ünlü modelin eski paylaşımlarına yorumlar bırakarak bir açıklama yapmasını beklediklerini gösteriyor.