Göz Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de gözdür. Güzelliğe önem veren kadınlarda göz bakımı yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği göz bakımı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Göz bakımı, göz çevresindeki dokuda görülen morlukların, kırışıklıkların ve ince çizgilerin ortadan kaldırılması ve korunması için gerçekleştirilen göz bakım işlemidir.

 

Göz içi bakımı nasıl yapılır?

 

Öncelikle ılık su ile gözler ıslatılmalıdır. Ardından şampuan göz kapaklarına masaj yapılarak sürülmelidir. Son olarak da ılık suyla gözler durulanır ve temiz bir havlu ile kurutulur. Hassas ve enfeksiyona meyilli gözlerin temizliği ise doğal gül suyu ile yapılmalıdır.

 

Göz bakımının amacı nedir?

 

Göz bakımının amacı; hasta olmayan gözün korunması, hasta gözün temizlenmesi, korneanın kurumasının ve enfeksiyon gelişiminin önlemesi, gözde ya da kirpiklerde biriken göz salgılarının temizlemesidir.

 

Göz çevresi bakımı nedir?

 

Göz çevresi cildinizde en çok kuruyan ve neme ihtiyaç duyan alanlardandır. Bu bölgenin sağlıklı, dinç ve canlı görünebilmesi, bu bölgede kırışıklık, morluk, kararma gibi problemlerin yaşanmaması için düzenli olarak istediği nemi vermelisiniz. Göz çevrenize istediği nemi verebilmek için maske yapabilirsiniz.

 

Göz çevresi bakımı neden önemli?

 

Göz çevresindeki cilt özel bir dikkat gerektirmektedir. Yaşlanma riski en yüksek olan bölgedir. Göz çevresi, cildin en hassas bölgelerinden birisi olduğu için sürekli düzenli bakım yapılması gerekmektedir. Erken yaşlarda göz çevresi bakımını alışkanlık haline getirirsek, ileride bu sorunları en aza indirmiş oluruz.

 

Göz çevresi kırışıklıkları nasıl geçer?

 

Sağlıklı ve kaliteli bir uyku uyumaya özen gösterin. Gün içerisinde ortalama 2 litre su içmeye özen gösterin. Güneşe çıkmadan en az yarım saat önce, yüzünüze mutlaka güneş kremi sürün. Cildinizi, özellikle göz çevrenizi uyumadan önce yumuşak dokulu bir pamukla temizleyin.

 


Etiketler: