Gülseren Budayıcıoğlu Rahatlamak İçin Yaptığı İlginç Şeyi Açıkladı! Gündem Oldu!

Yalı Çapkını, Camdaki Kız, Kırmızı Oda, Doğduğun Ev Kaderindir, Masumlar Apartmanı gibi yapımlarla adından sık sık söz ettiren ünlü psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu yaptığı açıklamada rahatlamak için yaptığı ilginç şeyi açıkladı. 

 

Yalı Çapkını, Camdaki Kız, Kırmızı Oda, Doğduğun Ev Kaderindir, Masumlar Apartmanı gibi yapımlarla adından sık sık söz ettiren ünlü psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu yaptığı açıklamada rahatlamak için yaptığı ilginç şeyi açıkladı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu yaptığı açıklamada rahatlamak için yaptığı ilginç şeyi açıkladı. ​ 

 

Camdaki Kız, Yalı Çapkını, Masumlar Apartmanı gibi dizilerin arkasındaki isim olan Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu'ndan dikkat çeken bulaşık yıkama açıklaması… Kitapları 'İstanbullu Gelin', 'Doğduğun Ev Kaderindir’, 'Masumlar Apartmanı', 'Kırmızı Oda' ve 'Camdaki Kız' isimleriyle dizileştirilen psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu kısa sürede Türkiye'nin en çok takip edilen ismi haline geldi.

 

Kitaplarından uyarlanan diziler ülkenin en çok izlenen dizileri haline gelirken Gülseren Budayıcıoğlu'da program yapmaya başladı. Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından  Ceyda Düvenci ile "Dünden Sonra Yarından Önce" adlı program yapmaya başladı. Depremin getirdiği psikolojik travmaların nasıl atlatılabileceğine yönelik konular işlemek için yapılan programda psikiyatr Budayıcıoğlu'ndan dikkat çeken 'Bulaşık yıkama' önerisi geldi.

 

Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu daraldığın anda rahatlamak için yaptığı şeyi şu sözlerle açıkladı; 

 

"Daraldığım an ilk yaptığım iş mutfağa koşarım, önce lavaboları güzel fırçalar ve ovarım, sonra ne kadar tencere varsa çıkarırım, onları ovar, yıkarım, bir daha yıkarım pırıl pırıl olur. Bu iki mekanizmayla bize iyi geliyor, ilki yoruluyoruz, enerji kaybediyoruz, ikincisi de bir şeyi yıkamak beyinlerimizdeki sorunları, korkuları yıkamak anlamına geliyor. Tencereler parlamaya başlayınca beynimdeki karanlık düşünceler kaybolup gidiyor, beynimiz de bu temizlikten nasibini alıyor. Bunu insanlara da öneririm”

 

BİLİM İNSANLARI DOĞRULADI

 

Cumhuriyet'in derlediği bilgilere göre; Aslında Gülseren Budayıcıoğlu'nu bilimde doğruluyor. Florida State University'de yapılan bir araştırmaya göre, bulaşık yıkamak berrak bir zihnin anahtarı olabilir. Çünkü kişi bulaşık yıkadığı zaman ruh hali düzeliyor, stresi azalıyor, hatta bağışıklık sistemi güçleniyor.