Günay Girik Fatma Girik'in Vasiyetinin Ä°ptali Ä°çin Dava Açtı!

Ocak 2022'de tedavi için gittiÄŸi hastanede koronavirüs yüzünden hayatını kaybeden YeÅŸilçam'ın usta ismi Fatma Girik'in vasiyetinin iptali için kardeÅŸi Günay Girik vasiyetinin iptali için dava açtı. 

 

Ocak 2022'de tedavi için gittiÄŸi hastanede koronavirüs yüzünden hayatını kaybeden YeÅŸilçam'ın usta ismi Fatma Girik'in vasiyetinin iptali için kardeÅŸi Günay Girik vasiyetinin iptali için dava açtı. Son dönemde mirası yüzünden gündemde olan merhum sanatçı Fatma Girik'in vasiyetinin iptali için kardeÅŸi Günay Girik avukatı aracılığıyla dava açtı. 

 

MuÄŸla'nın Bodrum ilçesinde yaÅŸarken tedavi için gittiÄŸi Ä°stanbul'da 24 Ocak 2022 tarihinde yaÅŸamını yitiren ve yaÅŸadığı Torba Mahallesi Mezarlığı'nda topraÄŸa verilen Türk sinemasının efsane ismi Fatma Girik'in 23 Haziran 2023 tarihinde açıklanan vasiyetnamesinin saÄŸlıksız koÅŸullarda, akli dengesinin tam yerinde olmadığı sırada ve baskı altında hazırlandığını iddia eden kardeÅŸi Günay Girik'ten itiraz geldi. Sözcü'den YaÅŸar Anter'in haberine göre, Bodrum'da yaÅŸayan Günay Girik yaptığı açıklamada; vasiyetnamenin açıklanmasından sonra kanuni mirasçıları olan Fatma Girik'in annesi Münevver Ukav ile kendisinin miras dışı bırakıldığını, mirasın büyük bölümünün yeÄŸeni Fatma Ahu Turanlı'ya ve küçük bir kısmının da ablası Müesser Girik'e bırakıldığını belirtti.

 

Ä°TÄ°RAZ EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

 

Girik, "Biz vasiyetname açıklanmadan bu vasiyetnamenin ablamın çok rahatsız olduÄŸu, hem fiziki hem akıl saÄŸlığının tam yerinde olmadığı bir süreçte baskı altında yeÄŸeni tarafından hazırlatıldığını söylemiÅŸ ve itiraz etmiÅŸtik. Bu duruma sadece biz deÄŸil, hizmetlisi Dursune Yılmaz ve 4 yakını daha tanıktı. Bu kiÅŸiler ablamın akli dengesinin gidip geldiÄŸini ve vasiyetnameyi saÄŸlıklı bir ÅŸekilde hazırlamasının mümkün olmadığını belirttiler, bizde bu kiÅŸileri itirazımızda tanık olarak gösterdik” diye konuÅŸtu. Günay Girik Ankara Barosu avukatlarından Akın Centilmen ile bugün Bodrum Adliyesine giderek vasiyetnamenin iptali isteyerek, ablasının 30 milyon TL deÄŸerinde olan denize sıfır lüks villanın satışına tedbir konulmasını talep etti.

 

HUKUKÄ° GEÇERLÄ°LİĞİ YOK

 

Girik'in Avukatı Akın Centilmen ise  vasiyetnamede Fatma Girik'in annesi Münevver Ukav ve kardeÅŸi Günay Girik'in bulunmadığını belirterek, mirasın yüzde 90'nının ÅŸikayetçi oldukları Fatma Ahu Turanlı'ya, az bir kısmının ise ablası Müyesser Girik'e bırakıldığını söyledi. Avukat Centilmen, “Fatma hanımın vasiyetnameyi hazırladığı dönemde evinde sık sık baygınlık geçirip hastaneye kaldırıldığı raporlarla sabittir. Ayrıca o dönemde Fatma hanım kaldırıldığı hastanede hafıza kaybı, düÅŸünme veya muhakeme becerilerinin ilerleyici kaybı, zayıf koordinasyon ve denge kaybı yaÅŸadığı raporlarla tespit edilmiÅŸtir. Dava sürecinde Fatma hanımın tedavi gördüÄŸü özel ve vasiyetnamesi öncesinde saÄŸlık raporunun alındığı Bodrum Devlet Hastanesi'ndeki tüm belgelerin dosyada toplanarak Adli Tıp Kurumu bilirkiÅŸileri tarafından incelenmesini ve tanıklarımızın dinlenmesini talep ettik. Bu süreçte Torba Mahallesi'ndeki villanın 3. kiÅŸilere devrini önlemek için ihtiyati tedbir konulmasını, Fatma Girik'e ait olan Ziraat Bankası'ndaki paranın bloke edilmesini talep ettik.Henüz hayatta olan Fatma Girik'in annesi Münevver Ukav'ın saklı payından ötürü kendisine vasi tayin edilmesine ve Bodrum 2. NoterliÄŸi'nce düzenlenen vasiyetnamenin kanuna aykırı olması nedeniyle iptalini istedik” diye konuÅŸtu.

 

Avukat Centilmen tanıkları arasında Fatma Girik'in manevi kızı Ahu AÅŸkar, refakatçisi Aysun Gültekin, aile dostu Filiz Kalkavan ve yardımcısı Dursune Yılmaz olduÄŸunu söyledi.



Etiketler: