Güney Afrika'da Geçen Yıl 500'e Yakın Su Aygırı Öldürüldü!

Su aygırlarını korumak için yoğun çaba harcanmasına rağmen, ne yazık ki, kaçak avcılarca öldürülen hayvanların sayısı 2022’ye göre yüzde 11 artış gösterdi. Son verilere göre, Güney Afrika’da geçen yıl 500’e yakın su aygırı kaçak avcılarca öldürüldü.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Dünyadaki su aygırlarının çoğunluğunun yaşadığı su aygırlarının kaçak avcılarca öldürülmesinin nedeni, Asya’dan gelen talep. Çünkü gelenkesel tıpta su aygırları tedavi edici ilaç olarak kullanılıyor. “Geçen yıl 500’e yakın su aygırı öldürüldü” dedik. Kesin rakamı verelim: Güney Afrika Çevre Bakanlığı’nın açıklamasına göre 499 su aygırı öldürüldü. Ölümlerin çoğu devlete ait parklarda meydana geldi.“Save the Rhino” adlı su aygırlarını korumayı amaçlayan sivil toplum örgütü, kaçak avcılara karşı daha çok kaynak oluşturulması çağrısı yaptı ve uyardı: “Güney Afrika’da her 17 saatte bir su aygırı öldürülüyor. Artık kaybedecek zamanımız yok.”

 

Afrika kıtasında 2022 verilerine göre 23 bin 300 gergedan yaşıyor. Bu, bir yıl öncesine göre yüzde 5,2 artış anlamına geliyor. Bu su aygırı popülasyonunun 15 bin kadarı Güney Afrika’yı mekan tutmuş durumda.