Güney Kore'de Robot İnsanı Biber Zannedip Ezerek Öldürdü!

Güney Kore’de bir sebze ayıklayıp paketleme fabrikasında akıl almaz bir trajedi yaşandı. Bir robet 40 yaşlarındaki bir işçiyi dolmalık biber paketi zannetti ve ezip öldürdü.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İşçinin robotun elektronik bağlantılarının iyi çalışıp çalışmadığını kontrol ederken mekanik kol tarafından kapıldığı yüzünün ve göğsünün ezilerek parçalandığı açıklandı. Yetkilileri göre robot, zavallı işçiyi bir dolmalık biber kutusuyla karıştırmıştı. Hastaneye kaldırılan işçi kurtarılamadı.

 

Gyeongsang eyaletindeki sebze paketleme fabrikası bu robotu sebze paketlerini paletlere aktarmak için 5 yıldır kullanıyordu. Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten emniyet müdürlüğü robotun yapay zeka destekli olmadığını, sadece sebze kutularını kaldırıp palete koyacak şekilde programlandığını açıkladı.

 

Yine polis kaynaklarına göre, kazaya insan hatası yol açtı. Robotun algılayıcıları sadece sebze kutularını ayırt etmek için tasarlandı. İşçi elinde bir dolalık biber kutusuyla robota yaklaşınca, olanlar oldu. Polis yetkilileri, “Robotun sebze kutusuyla insanı karıştırması mümkün değil. Çok gelişmiş bir makine değil o” diye ekledi.

 

Güney Kore robot kullanımının son derece yaygın olduğu bir ülke. Uluslararası Robet Federasyonu’na göre 10 bin işçiye bin robot düşüyor. Bu da onu dünyanın bir numaralı robot kullanıcısı yapıyor. Robot işçiler özellikle elektronik ve otomobil endüstrilerinde iyice yaygın durumda.