Günlük Hayatınızı Kolaylaştıracak 11 Küçük Ama Önemli Tavsiye!

İlk bakışta son derece önemsizmiş gibi görünüyor. Veya üstünde durulmayacak bir ayrıntı. Ama aslında günlük yaşamınızı o kadar  kolaylaştırabilir ki…

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İşte bu küçücük ipuçları…

 

1-Durmadan özür dileyeceğinize “Teşekkürler” deyip geçin:  Böylece kendinizi sürekli  ezik hissetmekten kurtulabilirsiniz.

 

2-Bir ilaç aldıktan sonra kutusunu ters çevirin: Bu şekilde “İlacımı aldım mı, almadım mı” diye tereddütünüzü giderebilirsiniz.

 

3-Çalar saatinizi veya telefonunuzu baş ucunuza koymayın, odada daha uzak bir yere bırakın: Böylece sabah çaldığında susturmak için yataktan kalkacak, iyice uyanmış olacaksınız.

 

4-Bacaklarınızın arasına bir yastık koyarak uyumaya çalışın: Bu sırt ağrısı çekmenizi önleyebiliyor.

 

5-“Home Office”, yani evden çalışıyorsanız, zihninizi toplamak için ara sıra mola verin: Örneğin, mobilyaların tozunu alın, elektrik süpürgesini çalıştırın, salondaki çiçekleri sulayın gibi… Böylece beyninizi dinlendirmiş olacaksınız.

 

6-Yine evden çalışanlara bir tavsiye: Çalışma ve dinlenme alanlarınızı ayırın. Bu hem iş verimliliğiniz artıracak, hem de uyku kalitenizi artıracak.

 

7-Ertesi gün için gerekli eşyalarınızı gece yatmadan önce hazırlayın: Gömleğinizi, kravatınızı, işe götüreceklerinizi… Böylece sabahları hiç telaşlanmadan kahvaltı yapabilirsiniz.

 

8-Sabahları “Çoraplarım nerede” arayışına girmemek iin aynı çoraptan bir çok çift alın. Bulamadığınızın yerine o yedekleri kullanın.

 

9-Yapılacak işler veya alışverişlerin listesini kaydetmek için elbise dolabınızın kapağına bir bloknot yapıştırın. Böylece “Bugün beni ne gibi işler bekliyor” sorusunu gidermiş olursunuz.

 

10-Vücudunuzun su ihtiyacını karşılamak için duştan sonra su için. Böylece duşun sıcaklığında meydana gelen su kaybını dengelemiş olursunuz.

 

11-Yemek pişirirken, işi biten kapları hemen yıkayın:  Hem yemek tezgahınızı ve lavabonuzu rahatlatmış, hem de sonunda dağlar gibi bulaşıklıkla uğraşmaktan kurtulmuş olursunuz.



Etiketler: