Hamas Militanları Filistin Bankası'ndan Milyonlarca Euro Gaspetti!

Aralarında Hamas militanlarının da bulunduğu Filistinli silahlı gruplar FilistinBankası’nın Gazze’deki bir çok şubesinden 66 milyon Euro gasp etti.

 

“Le Monde” gazetesinin haberine göre, soygunlar geçen ay meydana geldi. Filistin Bankası, muhataplarına gönderdiği bilgi notunda 16 Nisan’da çalışanların kasaların bulunduğu salonun tavanının delinmiş olduğunu fark ettiler. Soyguncular ATM’lerdeki 2,8 milyon Euro karşılığı İsrail Şekeli’ni gasp  etmişlerdi.

 

Ertesi sabah patlayıcılar taşıyan silahla gruplar bankaya yeniden gidip bir gece önce paraları korumak için kasanın gömüldüğü beton bloku havaya uçurdular, 3 kasayı açtılar ve çeşitli dövizlerden oluşan 29 milyon Euro’ya el koydular. 18 Nisan’da Hamas’tan olduklarını belirten bir grup silahlı kişiden oluşan komando bankanın Gazze’deki diğer şubesini bastı ve 33,6 milyon Euro karşılığı İsrail Şekeli’ni alıp götürdü.

 

Haberde, İsrail ordusunun Gazze’deki aramalarda Hamas’a ait önemli tutardaki parayı ele geçirdiği de bildirildi. Savaş nedeniyle Filistin Bankası’nın nakit parasını güvenceye almakta güçlük çektiği, Gazze halkının da para çekmekte büyük sıkıntılar yaşadığı da vurgulandı. Örneğin, Gazze’de artık sadece iki ATM çalışabilir durumda. Onlar da elektrik olunca çalışabiliyorlar.