Hamilelikte Bulantıyı Önleme Yöntemleri Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda hamilelikte bulantıyı önlemenin yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda hamilelikte bulantıyı önlemenin yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda hamilelikte bulantıyı önlemenin yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Hamilesiniz ve mideniz mi bulanıyor? Yalnız değilsiniz. Hamilelik bulantısı kadınların yaklaşık %75’inde görülür. Bulantı hamileliğin beş veya altıncı haftasında başlar. 6 ila 14 hafta boyunca sürer. Günün herhangi bir anında görülebilir bulantı hissi son derece normaldir. Bulantının en yoğun yaşandığı, zorlu geçen hamileliklerde bile anne adayı kilosunu koruduğu müddetçe sağlıklı bir doğum yapar. Bulantının tam olarak neden kaynaklandığı bilinmiyor. Ancak hamilelikte yükselen hormonlar, koku alma duyusunun keskinleşmesi ve sindirim sistemindeki hassasiyetin bir araya gelmesiyle oluşan bir durum olduğu tahmin ediliyor. Hamilelik bulantısını doğal kürler ve bazı pratik bilgilerle rahatlıkla geçirebilirsiniz. 

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.