Hande Yener'den İmza Kampanyası İle İlgili Basın Açıklaması!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündem olan ünlü şarkıcı Hande Yener Instagram sayfasından Tarım ve Orman Bakanlığı'na açacağı imza kampanyası ile ilgili basın açıklamasının metnini takipçileri ile paylaştı. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündem olan ünlü şarkıcı Hande Yener Instagram sayfasından Tarım ve Orman Bakanlığı'na açacağı imza kampanyası ile ilgili basın açıklamasının metnini takipçileri ile paylaştı. Instagram sayfasından yayınladığı basın bildirisinde Yener,;

"T.C. Tarım ve Orman Bakanlığına, 

 

Av ve yaban hayvanı bulundurma belgesi verilen çeşitli işletmelerin, kamu vicdanını derinden yaralayan ve hayvan hakları konusunda medeni bir gelişme içinde olmayı ümit ettiğimiz bir dönemde tam tersi bir etki yaratacak uygulamalar içinde olduklarını görüyoruz. 

 

Bazı restaurant, cafe ve eğlence merkezi olarak hizmet veren yerler, yaban hayvanlarını ve ülkemizde bulunmayan vahşi türleri kendilerine uygun olmayan yaşam alanlarında hapsetmekte ve maddi kazanç sağlayarak insanların bu hayvanlarla fotoğraf çektirip oynamalarına müsaade etmektedirler. 

 

Hayvanat bahçelerinin en modern tasarlanmış olanlarında dahi yaşadığımız yüzyılda acımasız ve yaşam hakkına saygısızlık olduğu gerçeği apaçık ortadır. Konu ile ilgili bilgili ve bilinçli yurttaşlar olarak hayvanat bahçelerinin sahip oldukları varsayılan denetimlerden oradaki canlıların sağlıklı koşullarda barınma olanaklarından ve evcilleştirilmek suretiyle kendi doğalarına zarar verilmesinden uzak olmaları gibi öğelerin asla sağlanamayacağı kafeler, eğlence yerleri, ve reaturantlar gibi mekanlarda nasıl yaban hayvanlarının barındırılmasının mümkün olabildiğini anlamakta zorlanıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda annesiz kalan bir ayı yavrusu, kendisine en iyi şekilde bakmasına karşın sahiplenen kişiden alınmış ve rehabilitasyon merkezine konulmuştu. Böyle bilinçli örnekler varken, şimdi bir işletmenin ayı yavrusu sevdirmek için çekiliş düzenlediğine, bir başkasının neden uçamadıklarını açıklanamayan göçmen kuşları yemek manzarası olarak kullandığına, aslan ve kaplan yavrularının çocukların ellerinde neredeyse oyuncak oldukları bir eğlence merkezine ve hatta kafe içerisinde özel bölmede tutulan aslanlara tanık oluyoruz. Bizim sesimiz sizsiniz. Bireysel olarak bu şekilde kanundan farklı ve amacı dışında faydalanan kimselere uyarılarımız ve ricalarımız herhangi bir fayda sağlayamaz.  

 

Söz konusu uygulamalara izin veren yasa ya da yasaların amacı dışında yukarıda bahsettiğimiz gibi kazanç uğruna bir can sömürüsü şeklinde kullanımların durdurulması, bu yasalarda yapılacak düzenlemeler ya da ek maddeler ile mümkün olacaktır. 

 

Bu değişikliklerin ivedilikle yapılmasını istiyor ve yüce devletimizin vicdanlarımızda daha fazla yara açılmasına izin vermeyeceğine yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullanırken bu yönde adım atılması gerektiğini belirtti. 

 

 

 

 

Not: Fotoğraf Hande Yener'in Instagram sayfasından alınmıştır.