Haşimatoyu Yenmek İçin Neler Tüketilmeli?

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda haşimatoyu yenmek için tüketilmesi gereken besinler hakkında detaylı bilgiler verdi. Haşimatoyu yenmek için neler tüketilmeli? Cevaplar haberimizde..

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda haşimatoyu yenmek için tüketilmesi gereken besinler hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda haşimatoyu yenmek için tüketilmesi gereken besinler hakkında detaylı bilgiler verdi. Haşimatoyu yenmek için neler tüketilmeli? Cevaplar haberimizde..

 

Haşimtoyu yenmek için neler tüketilmeli?

 

Haşimato hastalığı, 1912 senesinde Japon bilim insanı Hakaru Hashimoto tarafından tanımlanmıştır. Son yıllarda oldukça yaygın bir şekilde görülen bu hastalık, bağışıklık sisteminin düzgün çalışamaması ve bu durumun tiroid bezini olumsuz yönde etkilemesi durumunda ortaya çıkar. Vücuda zarar veren virüslere, bakterilere veya parazitlere karşı antikor üreten sistem, bağışıklık sistemidir. Haşimato hastalığında ise vücuda zarar veren virüsler veya bakteriler, bağışıklık sistemi tarafından tiroid bezine yönlendirilir. Tiroid bezi bu antikorları yok etmeye çalışır.  Ve böylece, tiroid bezinin fonksiyonlarında bozulmalar ortaya çıkar. Vücut, kendi tiroid bezini bir yabancı gibi algılar ve bu durum tiroid hormon fazlalığına veya tiroid hormon yetmezliğine sebep olabilir. Haşimato hastalığında vücut kendi tiroit bezini yok etmeye çalışır ve bu nedenle antikorlar üretmeye başlar. Bu antikorlar ise tiroid bezinin hücrelerini zedeler. Tiroid bezinde iltihap hücreleri birikir ve bu da tiroid hücrelerini yıpratır.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.