Hastaneye Yatacak Kral Charles'ın Yerine Prens Harry Veya Andrew Vekaleten Kral Olamayacaklar!

İngiltere’de kraliyet ailesinin isteğiyle 2022 yılı sonunda Avam Kamarası’nda (Parlamento) kabul edilen bir yasa, Hdens Andrew ile Prens Harry’yi, Kral 3’üncü Charles’ın yerine geçebilecek potansiyel adaylardan listesinden silip attı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Kral 3’üncü Charles’a vekalet edebilecekler yasalardaki hükümler uyarınca “Kraliyet danışmanı” olarak tanımlanıyor. Kral, hastalık halinde veya yurt dışı seyahatleri sırasında yetkilerinin bazılarını bu danışmanlardan birine devredebiliyor.

 

Yine yasa uyarınca danışmanların 21 yaşın üstünde olmaları gerekiyor. Charles döneminde bunlar 5 kişi: İlki, Kral’ın eşi Kraliçe Camilla, diğerleri tahta çıkma sırasına göre 3 prens William, Harry, Andrew ve 1 prenses Andrew’in kızı Beatrice.

 

Ancak, Charles 2022ðe tahta çıktığında konu masaya yatırıldı, çünkü üyelerin 3’ü artık hanedandan dışlanmışlardı; Çünkü Charles’ın küçük oğlu Harry ile eşi Meghan 2020’de kraliyet ailesinden kopup ABD’ye yerleşmeye karar vermişlerdi.

 

Prens Andrew’e gelince, Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein ile ilişkileri ve onun çevresindeki kızlarla cinsel ilişkileri, hatta cinsel saldırıları nedeniyle kraliyet ailesinde iyice geri plana atılmıştı.