Hatay'da Yarseli Barajı'nın Patladı Haberinin Yalan Olduğu Ortaya Çıktı!

Hatay'da sosyal medya üzerinden yayılan Yarseli Barajı'nın patladığı bilgisinin yalan olduğu tekrar tekrar açıklanırken, yalan haberin bölgeyi tahliye edip yağmalama yapmak için kurgulandığı belirtildi. 

 

Hatay'da sosyal medya üzerinden yayılan Yarseli Barajı'nın patladığı bilgisinin yalan olduğu tekrar tekrar açıklanırken, yalan haberin bölgeyi tahliye edip yağmalama yapmak için kurgulandığı belirtildi. Hatay'da sosyal medya üzerinden yayılan Yarseli Barajı'nın patladığı bilgisinin yalan olduğu tekrar tekrar açıklanırken, yalan haberin bölgeyi tahliye edip yağmalama yapmak için kurgulandığı belirtildi. 

 

CNN Türk'te Yasin Erçağlayan'ın açıklamasında yetkililerin yaptığı açıklamada Hatay'da herhangi bir barajda bir patlama olmadığı söylenirken, haberlerin yalan olduğu belirtildi. Ortaya atılan iddiaların sosyal medyada yaratılan panik ile bölgeyi tahliye ederken yağmalama yapmak olduğu söylenirken, bölge halkını bölgeyi terk etmemeleri konusunda çağrıda bulundular. 

 

 

Ne olmuştu?

 

Sosyal medya üzerinden yayınlan dezenformasyon ve sahte haber ile "Baraj Patladı" yalanı bölgede paniğe neden oldu. Sosyal medyada yayınlanan videolarda şehri boşaltıp yüksek bölgelere kaçmaya çalışan bölge hakının enkaz çalışmalarının sekteye uğramasına neden olurken, trafiği kitlediği ortaya çıktı. Sosyal medyada yayılan bu sahte haberlerin bölgeyi yağmalamak isteyenler tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığı iddia edilirken, halkın bölgeye dönmesi ve terk etmemeleri konusunda uyarılar geldi. 

 

İşte sosyal medyaya yansıyan o görüntüler; 

 



Etiketler: