Hayatları Bir Transatlantikten Ötekine Koşturmakla Geçiyor!

Amerikalı Monica Brzoska ve kocası Jorell Conley, işlerinden ayrıldılar. Şimdi hayatları bir kruvaziyerden öbürüne gitmekle geçiyor. Çünkü sadece bu lüks gemilerde yaşamaya karar verdiler. Yolculuklarının finansmanını da Memphis’te kiraya verdikleri evin kirasından karşılıyorlar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Monica hayatlarını şöyle anlatıyor: “Tüm yemeklerimi şefler hazırlıyor. Çarşaflarımı servis personeli değiştiriyor. Bir yıldır ne mutfağa, ne de çamaşır odasına adım attığım var.” İnanması biraz güç ama Monica ve Jorell, 2023’te toplam 36 kruvaziyerde yılı geçirdiler.

 

Proje, Monica’nın babasının 2022 Ağustos’unda karaciğer nakli olmayla doğdu. Genç kadının annesi, “Bu tür rüyaları gerçekleştirmek için emekliliği beklemeyin.” Bu tavsiye üzerine, 2020’de evlenmiş olan genç çift o güne kadarki hayatlarına bir çizgi çekmeye karar verdi.

 

İlk adımı 2023 Mart’ında Karayipler’deki bir kruvaziyerde attılar. Yolculuk sonunda eve dönmek yerine “Niye bir transatlantikten öbürüne geçmeyelim. Tabii imkanlarımız elverdikçe” dediler. Ve dediklerini yaptılar: Projeleri onlara yılda 10 bin doların biraz altında bir paraya mal oluyor. Barınma, yemek ve eğlence dahil. Monica Brzoska, hem kendisinin, hem de kocasının seyahati sevdiğini ama ikisinin de günlerini farklı uğraşlarla geçirdiklerini anlattı. Eşi Jorell TV dizilerine meraklı, bir de gemideki diğer yolcularla tanışıp sohbet etmeyi seviyor. “Eskiden hayatım çalışmakla, sonra mutfakta, evi temizlemekte geçerdi” diyen Monica ise şimdi bulmaca çözüyor, gemide önerilen şov ve tiyatro gibi eğlence programlarına katılıyor.

 

Bu yeni hayatın çiftin uyumuna büyük katkıda bulunduğunu da aktardı: “Hayatımızı değiştirmeden önce sürekli tartışıyorduk. Şimdi hiç biri kalmadı. Evlilik hayatında önemli olan birlikte geçirilecek zaman ile çiftlerin ayrı ayrı yaşayacakları zaman arasında dengeyi kurabilmek…” Maceralarının başından bu yana Monica Brzoska ile Jorell Conley, onlarca ülkeyi gördüler. Bunların arasında Fiji Adaları, Japonya ve Yunanistan da var. Tek sıkıntıları: Arada bir memleket özlemi çekmeleri. Monica, “Ailelerimi özlüyoruz. Ancak bir sorunun çıkması halinde hemen dönebileceğimizi de biliyoruz. Bu da bizi rahatlatıyor” diye konuştu.