'Hayatta Dikili Bir Ağacım Yok' Dedi Çölde 200 Dolara Arazi Aldı!

“Zoomer” kavramını duydunuz mu? “Z kuşağı”nın diğer adı. Peki “Z kuşağı” ne demek? 1990’ların ortasıyla 2010’ları başı arasındaki dönemde doğanlara verilen isim. Yani 13-18 yaş aralığında olanlar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu kuşağın belirgin özelliği, sosyal medyayı, daha doğrusu dijital teknolojiyi çok yoğun biçimde kullanmaları, sosyal sorunlara duyarlı olmaları. Bir de Tik-Tok mecrası ile “Trollemeye” bayılmaları. Yani, kendilerinden bir önceki kuşağa göre çok daha aktivist olmaları.

 

Az-buz değiller. Verilere göre, günümüzde dünya nüfusunun yüzde 32’sini oluşturuyorlar. Bir başka deyişle, gezegenimizdeki her üç kişiden biri “Z kuşağı”ndan ya da “Zoomer” yaş diliminden.

 

En ünlüleri, Nobel Ödülü alan 26 yaşındaki Malala Yusafzai ile 20 yaşındaki iklim savaşçısı Greta Thunberg.

 

Ne yazık ki, enflasyon, hayat pahalılığı, geçim zorluğu “Z kuşağı”nı da derinden etkiliyor. Okuldan arta kalan saatlerde barmen, garson olarak çalışıyorlar. Ailelerinden bağımsız olmak istedikleri için, bir odalı evlerinin kirasını bile ödemekte zorlanıyorlar. Evlenmeyi akıllarından bile geçiremiyorlar.

 

hayatta dikili agacim yok dedi colde 200 dolara arazi satin aldi

 

İşte onlardan birinin, Los Angeles’te yaşayan 21 yaşındaki PJ Yancey’in hikayesi.

 

Tik Tok’ta yaptığı paylaşımla gerçekten viral oldu.

 

“Bizim Z kuşağının en belgin özelliği hiçbir şeye sahip olmamamız” dedi delikanlı paylaşımında ve ekledi: “Ne evimiz var, ne yazlığımız, ne çiftliğimiz. Başımızı sokacak bir yer buluyorsak, bilin ki ya anne-babamızın evidir, ya bir arkadaşımızla paylaştığımız tek odalı bir dairedir.”

 

Sonra girişimini anlattı: “Bir mülküm olsun istedim. Kaliforniya’daki Joshua Tree ulusal parkı içindeki çölde 200 dolar ödeyip 90 metrekarelik bir yer aldım. 2023’te kaçırılmayacak mülk fırsatı dedim.Yaşlılığımı bu çöl parçasında geçireceğim. Belki bir kulübe inşa ederek.”

 

Yancey’in hikayesi 38 bin kez paylaşıldı.



Etiketler: