Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den Dolar Kuru Açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı ekonomi sunumunda dolar kuruna dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı ekonomi sunumunda dolar kuruna dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniÅŸ kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı ekonomi sunumunda dolar kuruna dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den son dakika döviz kuru açıklaması geldi. Bakan Nebati 'Azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskılarının düÅŸeceÄŸini öngörüyoruz.' dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den döviz kuru ve enflasyon açıklaması geldi. Bakan Nebati, enflasyon üzerindeki kur baskılarının düÅŸeceÄŸini öngördüÄŸünü bildirdi. Öte yandan enflasyonla mücadeleye katkı saÄŸlamak amacıyla 2022 yılında 241,3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçtiÄŸini de belirtti.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin açıklamalarından öne çıkan baÅŸlıklar:

 

Azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskılarının düÅŸeceÄŸini öngörüyoruz. Ülkemizde üretim, ihracat ve yatırımlar, küresel, bölgesel tüm olumsuz geliÅŸmelere raÄŸmen artışını güçlü bir ÅŸekilde sürdürürken istihdam piyasasındaki olumlu görünüm de devam etmektedir. Enflasyonla mücadeleye katkı saÄŸlamak amacıyla kamu olarak 2022 yılında 241,3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz.

 

2022 yılının ikinci çeyreÄŸi ve sonrasına iliÅŸkin öncü göstergeler ılımlı bir iç talebe ve güçlü bir ihracata iÅŸaret etmektedir. 90’lı yıllarda kronik bir sorun haline gelen enflasyonu iktidara geldiÄŸimiz andan itibaren uyguladığımız ihtiyatlı politikalarla düÅŸürdüÄŸümüz gibi tekrar düÅŸürmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceÄŸiz. Gelire Endeksli Senetlerin ihracını duyurduk, talepleri topladık. Talepler çok olumlu oldu.