Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den Ev Fiyatlarına Zam Yapanlara Mesaj! Ensenizdeyiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurul’unda konuşurken, yaptığı açıklamada hafta başında açıklanan konut paketi sonrası ev fiyatlarına bir gecede yüzde 30 zam yapanlara seslenirken ensenizdeyiz dedi. 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurul’unda konuşurken, yaptığı açıklamada hafta başında açıklanan konut paketi sonrası ev fiyatlarına bir gecede yüzde 30 zam yapanlara seslenirken ensenizdeyiz dedi. Son dönemde yaptığı açıkalmalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurul’unda konuşurken, yaptığı açıklamada hafta başında açıklanan konut paketi sonrası ev fiyatlarına bir gecede yüzde 30 zam yapanlara seslenirken ensenizdeyiz dedi. 

 

Sözcü gazetesinin haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hafta başında açıklanan konut paketleri sonrası satılık evlere zam yapanlara seslenerek "Aykırı işlem yapanlar tespit edildi. Ensenizdeyiz" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurul’unda konuştu. Hafta başında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu konut paketleri sonrası satılık evlere yapılan zamlara ilişkin açıklamalarda bulunan Nebati, “Bu paket açıklanmadan önce tüm verileri aldık. İnternet üzerinden satış fiyatları ve ilanlar tek tek tespit edildi. Konutla ilgili paket açıklandığının ertesi günü aykırı işlemle yapılanların tamamı tespit edildi” dedi. “Biz bir işlem yaparken vatandaşın rahat etmesi için yapıyoruz” diyen Nebati, “Kısa günün karı diyerek bizi aldatmalarına izin vermeyeceğiz. Bunu yapanlar bilsinler ki ensenizdeyiz. Vatandaşın konuta ihtiyacı var. Konut üreticisinin finansmana ihtiyacı var biz bunu sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

nureddin nebati den ev fiyatlarina zam yapanlara mesaj ensenizdeyiz

 

ENFLASYON MESAJLARINI TEKRARLADI

 

Öte yandan Nebati, enflasyona ilişkin de bu sabah Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda da söylediği enflasyon mesajlarını yineledi. “Bugün bir mücadele alanımız var: Enflasyonla mücadele” diyen Nebati, “Paydaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enflasyonla mücadelemiz topyekûn bir mücadele olduğu sürece başarıya ulaşacağına inancımız tam” dedi. “Fiyat manipülasyonu ya da stokçuluğa asla izin vermiyor, gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz” diyen Nebati, “Halkımızın alım gücünü eskisinin de üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.