Heath Ledger Kimdir ve Nerelidir ? Ölüm Sebebi Nedir ?

Christopher Nolan'nın The Dark Knight Filminde Joker karekterini canlandıran ve popülerliğini artıran oyuncu Heath Ledger kimdir ve nerelidir ? Ölüm sebebi nedir ? Cevaplar haberimizde.

 

 

Christopher Nolan 'nın The Dark Knight Filminde Joker karekterini canlandıran ve popülerliğini artıran oyuncu Heath Ledger kimdir ve nerelidir ? Ölüm sebebi nedir ? Cevaplar haberimizde.

 

Heath Ledger kimdir ve nerelir  ? Neden ölmüştür  ?

 

Heath Ledger 4 nisan 1979 yılında Batı Avusturya 'nın başkenti Perth 'te dünyaya gelmiştir.  Annesi Fransızca öğretmeni, babası maden mühendisidir. Heath Ledger oyunculukla ilk olarak 10 yaşında bir okul gösterisinde hocasının onu peter pan oyunamsı için seçtiğinde tanıştı. Bu oyunculukla tanıştığı dönemlerde Annesi ve Babası ayrılma kararı alıyor ama bu Heath Ledger bu durumden fazla etkilenmiyor ve çok sevdiği oyuncuğluğa daha çok bağlanıyor. Oyunculukta kendini geliştirmek için 16 yaşında erken mezuniyet sınavlarına girip en yakın arkadaşı trevor dicarlo ile sidney 'e gidiyor. ilk yer aldığı proje ise 1993-1994 yıllarında yayınlanan Ship to Shore adlı dizide yer almıştır bu diziden sonra bir kaç dizide 'de yer almıştır. ilk sinama filmi ise 1997 'de yayınlanan blackrock filminde yer almıştır bu filmden hemen sonra ise avustralya yapımı suç filmi olan Two Hands 'te oynuyor. İşte bu filimden sonra ilk defe en iyi çıkış yapan genç Aktör dalında aday gösteriliyor. Bu olaydan sonra Heath Ledger daha büyük oynamak için Hollywood 'un yolunu tutuyor. 1998 'de Amerikada Ajanslarla görüşmelere başlıyor. 1999 yılında senden nefret etmemin 10 sebebi isiminde bir filmde oynuyor. Bu filmden sonra Roland Emmerich ,Mel Gibson 'nın oğlnu oynaması için Heath Ledger 'a teklif ediyor oynıycağı filim ise Cesur Yürek 'in bir nevi kopyası olan başarısız bir film oldan Vatan Sever filmidir. Ama bu Vatan Sever filminin başarısız olması Heath Ledger 'ın biraz işine yaradı çünkü artık tüm Hollywood Heath Ledger 'ın varlığının farkına varmıştı.

 

Heath Ledger  Motivasyonu "işimi en iyi şekilde yapıyım" dır. herkes onu the dark Knight filminde 'ki Joker rolü ile tanıyor ama hayatının dönüm noktası ve Joker rolünün verilmesini sağlıyan filim ve rolü; brokeback dağı adındaki filiimde eşcinsel bir kovboy oynaması ile en iyi erkek oyuncu dalıda Oscar ve Altın kürede aday olarak gösteriliyor ve bu iki ödülü o yıllarda 26 yaşında aday gösteriliyor. Heath Ledger ayrıca Kılip Yönetmenliği ve Editörlüğüde yapmıştır. Heath Ledger 2002 yılında örümcek adam filmine örümcek adam olması için teklifgeliyor ama reddediyor bunun sebebi karekterin derinliği yok diyor.Ve işte o an; 2008 the dark Knight filmi Joker rolü; Joker rolü için kendisini bir otel odasına kitliyor ve Joker çizgi romanları okuyor. hatta çekimlerde  Heath Ledger  Christopher Nolan 'a Joker karekteri için "o deli değil sadece empatisi olıyıan piskopat katil bir şizofren" diyor. Heath Ledger  tüm yer aldığı projelerde kendisi olmayı bırakıyıyor ve o canlandırdığı karekter oluyor. Ama mağlesef Joker karekteri  Ledger 'a fazla geliyor ve  the dark Knight çekimleri bittikten sonra  "Joker karektei oldukça yıpratıcıydı , günde ortala 2 saar uyabildim ,sürkli olarak düşündüm ,bedenim çok yoruldu ve yıprandı" dedi ve artık İnsomnia adında bir hastalığı vardı. İnsomnia  hatalığından kurtulmak için uzun süre uğraştı ama bir sonuç alamdı. Bunun üzerine Ledger çareyenin daha fazla çalışmakta olduğunu düşünüyor ve DR. Parnassus adında film teklifi geldiği zaman kabulediyor ama mağlesef filmi tamamlıyamıyor çünkü; 22 Ocak 2008 ‘de evinde ölü olarak bulunuyor. Resmikayıtlara göre ölüm sebebi aldığı ilaçlardan dolayı komaya girmesi sonucu ölmüş olaması. Yarım bıraktığı filmade canlandırdığı tony  isimli karekterini; Johnny Depp ¸ Colin Farrell ve Jude Law canlandırıyor. Bu üç adam film için aldıkları parayı  Ledger ‘ın kızı Matilda Ledger ’a veriyorlar.

Heath Ledger 'ın ölümünden tam 6 ay sonra  the dark Knight vizyona giriyor. Ve Ledger  tüm Dünya bir Efsane  olarak tanıyor.



Etiketler: