Her BeÅŸ Çocuktan Biri Akran Zorbalığı Kurbanı! Dikkat Çeken AraÅŸtırma!

Findmykids'in Türkiye'deki kullanıcıları arasında gerçekleÅŸtirdiÄŸi araÅŸtırmaya göre, okul çağındaki her beÅŸ çocuktan biri akran zorbalığına uÄŸruyor. Anne babaların yüzde 3'ü ise kendi çocuÄŸunun zorbalık yaptığını düÅŸünüyor. Ebeveynlerin yüzde 72'si, "ÇocuÄŸum zorbalığa maruz kalırsa fark ederim" düÅŸüncesinde. ÖÄŸrenciyken kendilerinin de akran zorbalığının kurbanı olduÄŸunu söyleyen anne babaların oranı yüzde 21.

 

Ebeveynlerin çocuklarının konumunu harita üzerinde anlık olarak takip edebilmelerini saÄŸlayan mobil uygulama Findmykids'in, akran zorbalığı üzerine Türkiye'de gerçekleÅŸtirdiÄŸi araÅŸtırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Binden fazla Findmykids kullanıcısı ebeveynin katıldığı araÅŸtırmaya göre, Türkiye'de ilk, orta ve lise eÄŸitimi almakta olan her beÅŸ çocuktan biri okulda akran zorbalığına maruz kalıyor.

 

her bes cocuktan biri akran zorbaligi kurbani

 

Her beÅŸ çocuktan biri akran zorbalığı kurbanı!

 

Findmykids'in araÅŸtırmasına katılan anne babaların yaklaşık yüzde 21'i çocuklarının okulda akran zorbalığının kurbanı olduÄŸunu belirtiyor. "ÇocuÄŸumun başına gelmedi ama okulda bu tür olaylar yaÅŸandığını biliyorum" diyen ebeveynlerin oranı yüzde 63 iken, tanıdığı birisinin zorbalığa uÄŸradığını belirtenlerin oranı yüzde 13 oldu. Yüzde 3'lük bir kesim ise kendi çocuÄŸunun zorbalık yaptığı düÅŸüncesinde.