Her Sabah Aç Karnına Bir Kaşık Zeytinyağı İçmenin Faydaları Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda her sabah aç karnına bir kaşık zeytinyağı içmenin faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi.  

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda her sabah aç karnına bir kaşık zeytinyağı içmenin faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi.  Son dönemde yayınladığı içerikleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda her sabah aç karnına bir kaşık zeytinyağı içmenin faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Akdeniz mutfağı zeytin tüketiminde başka ülkelerin yemek kültürlerinden çok daha öndedir. Türk mutfağını da kapsayan bu kültürde, zeytinyağı beslenme alışkanlıklarımızda vazgeçilmez bir role sahiptir. Hem yemek pişirmede hem de sos olarak kullandığımız zeytinyağı, saç ve cilt bakımında da yer alması ile çok işlevli bir nitelik taşır.

 

Zeytinyağı; A, E, D, K vitaminleri, yağ asitleri ve içerdiği yüksek lif miktarı ile oldukça hayati bir değere sahiptir. Peki, her sabah aç karnına bir kaşık zeytinyağı içmenin insan vücuduna ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? 1 tatlı kaşığı zeytinyağını uyandıktan sonra,  kahvaltı öncesi içtiğinizde sindirim şikâyetleriniz azaltır.

 

Aç karnına içildiği zaman içerisinde barındırdığı antioksidanlar bünyenizi kuvvetlendirir. Zihin ve beden sağlığına faydalı zeytinyağı, sağlıklı ve dengeli bir yaşamın temel unsurlarındandır.

 

Dilerseniz aç karnına bir tatlı kaşığı zeytinyağı içmenin faydalarına hep birlikte bir göz atalım...

 

 

1. Bağırsakları çalıştırır.

2. Kötü kolesterol değerini düşürür ve kalbi korur.

3. Karaciğeri temizler.

4. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

5. Cilt, saç ve tırnak bakımında oldukça etkilidir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.