Hiç Uçağa Binmeden Dünya Turu Yapılabilir Mi? Evet Yapan Biri Var!

27 yaşındaki Belçikalı Lucas Piazza (Sosyal medyada kendisinin koyduğu takma adıyla Billy Bobby Back) kendine bir hedef koydu: Hiç uçağa binmeden dünya turu yapmak! Bu tur için bisiklet, otostop, denizleri ve okyanusları aşan gemilerde konuk olarak yolculuk, hatta bir yelkeniyle mesafe almak var.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Gençliğimin ilk yıllarından beri yolculuk ediyorum. 25 yaşıma bastığımda para biriktirmeye başladım ve biraz bir şeyler kenara koyunca ‘Tamam, dünya turuna çıkabilirim’ dedim. Çünkü gençlik düşlerimi gerçekleşemezsem, yaşlılıkta çok pişmanlık duyacaktım” diyor.

 

Dünya turu projesinde uçaklardan kaçınmasını 2 nedenle açıklıyor:

 

1-Çevreye saygı (Çünkü uçaklar küresel ısınmayı artırıyor).

 

2-Alışılmış güzergahların dışına çıkmak.

 

Bu sayede yolculuğu boyunca çok farklı insan tiplerini tanıma fırsatı bulduğunu söylüyor, “Uçakla yolculuk etsem bu değişik insanların hiç birisiyle karşılaşmayacaktım” diyor.

 

Belçikalı genç şimdiden 10’u aşkın ülkeyi ziyaret etti.

 

“Sicilya’nın Palermo kentinden başladım. Oraya gitmemin nedeni yola çıkmadan önce büyük annemi görmekti. Onu öptüm, sonra adanın çevresini dolaştım, İtalya’nın güneyini otostopla gezdim.İtalya’dan Arnavutluk’a geçtim, oradan da Karadağ, Hırvatistan ve Slovenya’yı bisikletle arşınladım. Sonra babam arabasıyla geldi. Birlikte Fransa’nın güneyini dolaştık. Ayrıldık. Bsikletle turuma devam edip İspanya’yı bir baştan öbürüne gezdim. Oradan Fas’a geçtim. Orada otostop yaptım.

 

Kanarya adalarında yelkenli gemiyle otostop yapmak istedim. Ancak beni kabul eden bir tekne bulmak kolay olmadı. İnsanlar beni denizin tutmasından korkarak teknelerine almak istemiyorlardı. Bu tür yolculuklarda tanıdığın insanlarla olmak çok önemli. Çünkü teknede güvenlik hayat-memat meselesi. Ne can yeleği, ne radyo… Okyanusun ortasında bir sorun çıkarsa, işin kötü.”

 

Sonunda deneyimli bir kaptan onu teknesine almayı kabul etti, Yeşil Burun Adaları’na gittiler. Oradan yine yelkenliyle 15 gün süren Atlantik yolculuğundan sonra Trinite ve Tobago’ya ulaştılar. Ardından Antiller’deki küçük adalar arasından geçip Martinik adasına vardılar.

 

Belçikalı genç bu dünya turu boyunca günde 10 Euro’dan fazla harcamamayı hedefliyor. “Ne kadar az para harcarsam, o kadar uzağa gidebileceğim” diyor. Şimdi Martinik’te. Birkaç ay mola verdikten sonra Panama Kanalı’nı geçip Pasifik’e açılacak. “Öncelikle Latin Amerika’yı,ABD’yi ve Kanada’yı görmek istiyorum” diye konuşuyor.

 

Ne kadar sürecek bu dünya turu? Cevabı: 5-10 yıl arasında düşlerimi gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum.

 

Lucas Piezza’nın dünya turunu izlemek için işte sosyal medya hesapları:

instagram.com/billy_bobby_back
youtube.com/@BillyBobbyBack



Etiketler: