Hyalüronik Asidin Cilde Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar hyalüronik asit kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği hyalüronik asit sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Hyalüronik asit, bağlayıcı özelliği bulunan bir polimer çeşidi ve yoğun nemlendirici etkisiyle cilt sağlığının yapı taşlarından birisidir. Vücudumuzda doğal olarak bulunan hyalüronik asit, dışarıdan takviye şeklinde de alınabiliyor. Yaş ilerledikçe vücuttaki hyalüronik asit üretimi yavaşlıyor ve var olan asit miktarı da zamanla azalıyor. Bu durumda da cilt yumuşak ve elastik dokusunu kaybediyor.

 

Hyalüronik asit ne işe yarar? 

 

Kuvvetli bağları bulunan bu polimer, taşıdığı su sayesinde cildi içeriden nemlendiriyor. Elastik yapısını koruyarak, yumuşacık bir form kazanmasını sağlıyor.  Hyalüronik asit eklemler için de gereklidir. Hyalüronik asit eklemlerin sorunsuz bir şekilde hareket edebilmesini sağlıyor. Hücrelere su taşıyan hyalüronik asit dokuların yenilenmesi noktasında da görev alıyor. 

 

Hyalüronik asit faydaları nelerdir? 

 

Eklemlerin içerisindeki sıvı miktarının korunmasını sağladığı için hareket sistemi için de büyük önem taşıyor. Hyalüronik asit kuru kalan eklemlerde görülen sürtünme kaynaklı sorunların tedavisinde kullanılıyor. Eklem sorunlarının devamında görülen kronik yorgunluk ve kas ağrıları için uzmanlar hyalüronik asit takviyesi önerebiliyor. Reflü gibi mide sorunlarında da oral yolla alınan asit takviyesi hastanın iyileşmesine katkı sağlıyor. Göz pınarlarında kuruluk olan ya da lens kullanımı sebebiyle göz yüzeyinde sürtünmeden kaynaklı nemsizlik problemi yaşayan kişilere de uzmanlar tarafından hyalüronik asit damlası verilebiliyor. 

 

Hyalüronik asitin cilde faydaları nelerdir? 

 

Hyalüronik asidin en büyük özelliği su tutma olduğu için cildin nem dengesini sağlamakla görevli. Eksikliği durumunda ciltte soluk, sağlıksız ve pütürlü bir görüntü ya da pullanma görülebiliyor. Su bazlı bir bileşen olduğu için yağlı ciltlerin nem ihtiyacını kolaylıkla karşılıyor. Kuru ciltlerde de hızla etki ediyor. Elastik yapısı korunan cilt daha güçlü bir form kazanıyor. Daha sağlıklı görünen ten, dışarıdan gelen hasarlara karşı da daha dayanıklı oluyor. Aynı zamanda sıkılaşıyor ve böylece ince çizgiler görünmez hale geliyor. Hyalüronik asidin antioksidan ve antibakteriyel özellikleri de var. Antioksidan yanıyla cildi yıpratan etmenlere karşı koruma kalkanı oluşturuyor. Antibakteriyel özelliği ise yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı oluyor. Cilt üzerindeki leke ve sivilce tedavisinde kullanılabiliyor.  Bütünsel anlamda cilt sağlığını iyileştiren bu bileşen; düzenli olarak kullanıldığında daha sağlıklı, daha parlak, daha sıkı ve daha dinç bir tene sahip olmanı sağlıyor.  



Etiketler: