İçkiye ÖTV Zammı Yansıdı! Fiyatlar Ne Oldu?

ÖTV zammı sonrası içki fiyatları ne oldu? Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanan içki ve sigaraya uygulanan ÖTV zammının arttırılması ile birlikte yeni fiyatlar bugün itibariyle raflara yansıdı. Peki ÖTV Zammı içki fiyatları ne oldu? Cevaplar haberimizde..

 

ÖTV zammı sonrası içki fiyatları ne oldu? Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanan içki ve sigaraya uygulanan ÖTV zammının arttırılması ile birlikte yeni fiyatlar bugün itibariyle raflara yansıdı. Peki ÖTV Zammı içki fiyatları ne oldu? Cevaplar haberimizde.. 

 

Alkollü içecekte ÖTV’deki artış, içki gruplarının listelerine de yansımaya başladı. Tekel Bayileri Platformu (TBP) Kurucusu Özgür Aybaş, bazı içki gruplarının zamlı listesini paylaştı. Resmi Gazete'de 5 gün önce yayımlanan kararla içkideki ÖTV artış oranı yüzde 25 olmuştu. 1 litre rakının vergisi 64 TL artarken, 70’lik rakıda vergi artışı 45 TL oldu. Maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı kararıyla alkollü içkilerde yüzde 25 artırılmıştı. Asgari maktu vergi tutarı da bu kapsamda malttan üretilen biralarda 3,5277 liradan 4,4096 liraya çıktı. ÖTV’deki artış, içki gruplarının listelerine de yansımaya başladı. Tekel Bayileri Platformu (TBP) Kurucusu Özgür Aybaş, bazı içki gruplarının zamlı listesini paylaştı. Buna göre 50’lik Tuborg Gold şişe 29 lira, Tuborg Gold kutu 28 lira oldu. 50’lik Carlsberg şişe 29,5 lira olurken kutusu 30 lira oldu. 50’lik Tuborg Special’ın fiyatı 35 liraya yükselirken, 44’lük Guinness 40,5 TL oldu. 



Etiketler: