İdil Yazar'dan Beyaz Çikolatalı Tiramisu Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda beyaz çikolatalı tiramisu tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda beyaz çikolatalı tiramisu tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda beyaz çikolatalı tiramisu tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

İşte beyaz çikolatalı tiramisu tarifi için gereken malzemeler; 

 

Beyaz Çikolatalı Tiramisu

 

100 gram beyaz çikolata

400 gram frambuaz (taze olursa daha iyi)

2 çay kaşığı pudra şekeri

3 yemek kaşığı soğuk su

2 yumurta

350 gram Krema

250 gram mascarpone

50 gram şeker

20 adet kedidili

200 gram toz Antep fıstığı

1 bardak süt

 

Yapılışı: 

Çikolatayı benmaride eritin. Frambuazın yarısı, pudra şekeri ve soğuk suyu doğrayıcıdan geçirin. Yumurta beyazlarını koyulaşana kadar çırpın. Kremayı ayrı bir kapta çırpın. Yumurta sarısı, mascarpone ve şekeri ayrı bir kapta çırpın. Beyaz çikolatayı ekleyin, yavaş yavaş kremayı ekleyin. Yavaş yavaş yumurta beyazını ekleyin. Kedidillerini sütte hafif ıslatıp, kabın altına alın. Frambuazlı sosu dökün, Kremayı dökün. Antep fıstığı dökün. Buzdolabında bekletin.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.