İdil Yazar'dan Çikolatalı Bulut Kek Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda çikolatalı bulut kek tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda çikolatalı bulut kek tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda çikolatalı bulut kek tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

İşte çikolatalı bulut kek tarifi;

 

Çikolatalı Bulut Kek Malzemeler:

 

90 gram Un

15 gram Mısır Nişastası

25 gram Kakao

Tuz

1 paket Kabartma Tozu

95 ml. Ayçiçek Yağı

20 gram Bitter Çikolata

100 ml. Süt

7 Yumurta Sarısı

7 Yumurta Beyazı

110 gram Şeker

2 damla Limon Suyu

100 gram Damla Çikolata

 

Adımlar:

 

Kuru malzemeleri bir kaseye eleyin ve üzerine 1 dakika kadar ısıttığınız ayçiçek yağını ekleyin. Bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Sütün yarısını ekleyip karıştırın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyip çırpın, ardından kalan sütü ilave edin. Yumurta beyazlarını limon suyu ve yavaş yavaş şeker ekleyerek yoğunlaşana kadar çırpın. İki karışımı nazikçe söndürmeden birbirine yedirin. Damla çikolataların yarısını ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz kalıba dökün ve üzerine kalan damla çikolataları serpiştirip kabın  önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin.