İdil Yazar'dan Çikolatalı Sufle Tadında Kek Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek tarifleri ve tatlı tarifleri içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda çikolatalı sufle tadında kek tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek tarifleri ve tatlı tarifleri içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda çikolatalı sufle tadında kek tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda çikolatalı sufle tadında kek tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

İşte çikolatalı sufle tadında kek tarifi için gereken malzemeler,

 

Malzemeler:

 

Kek:

95 gram Un (3/4 bardak)

25 gram Kakao (1/4 bardak)

2 çay kaşığı Kabartma Tozu

1 Yumurta

60 ml Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)

65 grams Toz Şeker (1/3 bardak)

80 ml Süt (1/3 bardak)

1 çay kaşığı Vanilya Özütü

 

Puding Sos:

360 ml Kaynar Su (1 + 1/2 bardak)

65 gram Toz Şeker (1/3 bardak)

70 gram Esmer Şeker (1/3 bardak)

30 gram Kakao (1/3 bardak)

 

Un, hamur kabartma tozu, kakao ve tuzu karıştırın. Süt, zeytinyağı, yumurta, vanilya özütü ve kek için ayırdığınız şekeri ayrı bir kasede  çırpın. Unlu malzemeyi, sıvı malzemeye ekleyin ve çırpın. Yağladığınız fırın kabına alın. Puding sos için; esmer şeker, beyaz şeker ve kakaoyu birleştirin ve karıştırın. Kek karışımının üzerine eşit bir şekilde serpin. Kaynar suyu yavaşça puding kekin üzerine dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.