İdil Yazar'dan Dostaki Tarifi! Evde Döner Dürüm Nasıl Yapılır?

Youtube'da yayınladığı yemek tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda meşhur dostaki tarifiyle evde döner dürüm yapımının püf noktalarını anlattı. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda meşhur dostaki tarifiyle evde döner dürüm yapımının püf noktalarını anlattı. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda meşhur dostaki tarifiyle evde döner dürüm yapımının püf noktalarını anlattı.

 

İşte dostaki tarifi için gereken malzemeler;

 

Döner dürüm Malzemeler:

2 kişilik, 30 dakika

Malzemeler

2 yemek kaşığı Tereyağı

1 yemek kaşığı Salça

1 çay kaşığı Pul Biber

1/2 su bardağı Domates Suyu

300 gram Dana Bonfile (2 saat buzlukta beklemiş, hafif donuk)

Yoğurt

2 adet Lavaş

Tuz, Karabiber

Sıvıyağ

 

Adımlar:

Tereyağını sos tavasında eritin, salçayı ekleyin ve kavurun. İçine pul biber ve domates suyunu ekleyin, kaynadıktan sonra altını kısın ve 15 dakika pişmeye bırakın. Hafif donuk bonfilenizi keskin bir bıçak yardımıyla incecik dilimleyin. Üzerine, tuz, karabiber ve sıvıyağ ekleyin, kızgın tavada pişirin. Lavaşı ısıtın, döneri sarın dilimleyeyin. Yoğurt ve sosla servis edin. Afiyet olsun!