İdil Yazar'dan Fıstık Ezmeli Kurabiye Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda fıstık ezmeli kurabiye tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda fıstık ezmeli kurabiye tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda fıstık ezmeli kurabiye tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Yayınladığı videosunda fıstık ezmeli kurabiye tarifi hakkında konuşan Yazar bu konuda detaylı bilgiler verdi. 

 

İşte fıstık ezmeli kurabiye için gereken malzemeler;

 

Malzemeler:

 

110 gram Tereyağı

1 su bardağı Fıstık Ezmesi

1 su bardağı Esmer Şeker

1 adet Yumurta

1 çay kaşığı Vanilya Özütü

1,5 su bardayı Un

1 çay kaşığı Karbonat

 

Tereyağı ve esmer şekeri çırpın. Yumurta ve vanilya özütünü ekleyin, tekrar çırpın. Fıstık ezmesini ekleyin ve tekrar çırpın. Un ve karbonatı, kurabiye hamuruna ekleyin ve düşük devirde karışana kadar çırpın. Kurabiye hamurunu buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurunuzdan, elinizle küçük toplar yaparak, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın. Üzerine hafif bastırarak biraz yayın. Çatal yardımıyla üzerine desenler yapın. Önceden ısınmış 170 derece fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Fırından alınca 10 dakika tepside bekletin. Afiyet olsun!