İdil Yazar'dan Ispanaklı Kiş Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda ıspanaklı kiş tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda ıspanaklı kiş tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda ıspanaklı kiş tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

İşte ıspanaklı kiş tarifi için gereken malzemeler;

 

Malzemeler:

 

Taban için:

 

130 gram Un

1 çay kaşığı Tuz

60 gram soğuk Tereyağı

1 adet çırpılmış Yumurta

 

İçi için:

 

2 adet Soğan

150 gram Ispanak

3 Yumurta

200 ml. Krema

1 çay kaşığı Şeker

1 çay kaşığı Tuz

100 gram Gouda Peyniri

 

Adımlar:

 

Un, tuz ve tereyağını parmak uçlarınızla parçalayarak kum kıvamına getirin, çırpılmış yumurtayı ekleyip yoğurun. Tatlı tabağı boyutuna getirip streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Kalıbınızın boyutuna göre açın ve yerleştirin, çatal yardımıyla delikler açın. Üzerine folyo yerleştirip ağırlık koyun ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Sosun sızıntı yapmaması için çatalla açtığınız delikleri un yardımıyla kapatın. Soğanları karamelize edin, ıspanakları soteleyin. Yumurta, şeker, tuz ve kremayı çırpın. Tartın içerisine karamelize soğan, ıspanak, rendelenmiş peynir ve sosu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında  35 dakika pişirin.

 

Kalıp: 19 cm

 

Yapılışıyla ilgili detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.